Valmistamisaeg: 10 min
Küpsetamise aeg: 0 min
Kokku kuluv aeg: 10 min
Retseptisahtli kokakooli 6. kohtumist alustasime, nagu ikka, tervitusmulliga ning kõrvale valmistasime kohe maitsvad ja elegantsed toorjuustusnäkid. Toorjuustusnäkid on hea suupiste, mida kiirelt valmistada, kui tulevad külalised või mida süüa näiteks filmiõhtul kallimaga.
Toorjuust on väga praktiline toiduaine, mida saab hõlpsalt kasutada väga paljude roogade valmistamiseks. Meie kasutasime oma toorjuustusnäkkide valmistamiseks erinevaid Philadelphia toorjuustusid. Eelinfoks nii palju, et Philadelphia toorjuustu maaletooja Eestis on Estover ning nende valikusse kuulub tervelt 7 erinevat Philadelphia toorjuustu. Valikus on maitsestamata variant, laktoosivaba ja väherasvane toorjuust. Leidub ka põnevate ürtide ja lisamaitsetega toorjuuste. Magusasõpradele sobib suurepäraselt Milka toorjuust.
Kurgirullid küüslaugu-ürdi Philadelphiaga
Koostisained
- Küüslaugu-ürdi Philadelphia toorjuust
- Värske kurk
Valmistamisõpetus
- Lõika kurk 1-2 cm paksusteks poolringideks.
- Lõika kurgi seest välja pehme südamik.
- Määri südamiku asemele Philadelphia küüslaugu-ürdi toorjuustu
Kolmest retseptist kindlasti kõige värskem ja mahedam. Kurgirullid on väga neutraalse maitsega, võimalik toorjuustus tunnetada kõikide ürtide maitsenüansse ja alatoone.
Philadelphia küüslaugu-ürdi toorjuust on mõnusalt kreemine ja parajalt ürdine, hoides neutraalsemat tooni, jäädes samal ajal maitseküllaseks.
Singirullid paprika ja jalopeno Philadelphiaga
Koostisained
- Jalapeno Philadelphia toorjuust
- Paprika
- Sink vastavalt oma maitsele
Valmistamisõpetus
- Määri singile parajalt toorjuustu.
- Lisa paprikaviil.
- Keera sink rulli.
Singirullid paprika ja jalapeno Philadelphiaga on kõige vürtsikamad toorjuustusnäkid, mille sel korral valmistasime. Kui soovid ise veel teravust lisada, saab kasutada ka vürtsikat sinki.
Philadelphia jalapeno toorjuust pakub parajalt üllatusi – see on kergelt vürtsikas, aga nutma ei aja ja maitseb isegi veidi magusapoolselt.
Kreeker klassikalise Philadelphia toorjuustu, maasikate ja balsamico kastmega
Koostisained
- Klassikaline Philadelphia toorjuust
- Kreekerid
- Maasikad
- Kaunistamiseks balsamico kaste
Valmistamisõpetus
- Määri kreekerile parajalt toorjuustu.
- Aseta toorjuustule maasikalõik.
- Kaunista balsamico kastmega.
Loomulikult valmistasime ka magusad toorjuustusnäkid. Kreekerid klassikalise Philadelphia Original toorjuustu ja maasikatega on täpselt selline suupiste, mida valmistada oma kallimale romantilisel hommikul – valmib kiirelt, näeb elegantne välja, maitseb imehästi.
Kokakoolis valisime tervitusmulliks sel korral La Sogara Bardolino Chiaretto Brut Organicu ja alkoholivaba Vilarnau Organic Rose.
La Sogara Chiaretto on Itaalia vahuvein, mis on valmistatud kolmest viinamarjasordist – Corvina, Rondinella ja Molinara viinamarjadest.
Värvuselt on vein kahvaturoosa ja kristallselge. Aroomilt on La Sogara Bardolino Chiaretto Brut Organic üsna intensiivne, selgelt on tunda kannikest, metskannikest, metsamarju, maasikat ja virsikut. Maitse on kergelt puuviljane ja värske. Serveerima peaks La Sogara Bardolino Chiaretto Brut Organicut umbes 8-10 kraadi juures.
Vilarnau Organic Rose on alkoholivaba cava. Valmistatud loomulikult Hispaanias ning kasutatud on Garnacha viinamarju. Värvuselt on Vilarnau Organic Rose särav heleroosa ning aroomis on tunda värskeid punaseid marju nagu maasikad ja vaarikad, aga ka lillelisust ning troopiliste viljade noote. Maitselt on ta värskendav, esile tulevad eelkõige just maasikad. Vilarnau Organic Rose’d võiks serveerida veidi madalamal temperatuuril kui La Sogara Bardolino Chiaretto Brut Organicut ehk umbes 6 kraadi juures.
Nende veinidega sobivad meie kokakoolis valmistatud toorjuustusnäkid ideaalselt.