grilljuustu salat

Valmistamisaeg: 10 min

Küpsetamise aeg: 5 min

Kokku kuluv aeg: 15 min

 

Koostisained

4-le

  • 160 g Nõo Cheesy Fry aedviljadega
  • 140 g rukolat
  • 35 g extra virgin oliiviõli
  • 2 spl laimimahla
  • 2 tl mett või agave siirupit
  • 1 keskmine mahlane ja magus-hapu õun
  • 40 g mustikaid
  • 30 g pekaani või kreeka pähkleid
  • Sool
  • Pipar

Valmistamisõpetus

  1. Pese ja kuivata rukola.
  2. Sega kokku õli, laimimahl ja mesi/agaavisiirup, sool ning pipar.
  3. Puhasta ja viiluta õun.
  4. Sega kokku rukola, õun ja mustikat ning vala peale salatikaste.
  5. Raputa peale pähklipuru.
  6. Grilli juust ja serveeri koos salatiga.

grilljuustu-salat

Värske grilljuustu salat

Grilljuustu salat oli 2022. aasta novembris toimunud Kokakooli eelroaks. Üldiselt on tegu üsna suvise grillihooaja toiduga, mida on mõnus valmistada liha kõrvale. Väga kerge ja maitsev toit, mis ei jäta hiljem rasket täiskõhu tunnet.

Grilljuust on pärit Vahemere riikidest nagu Kreeka ja Küpros, kus seda on valmistatud juba ammustest aegadest. Ka grilljuustu salat on vahemerelise maiguga.

grilljuustu salat

Meie grilljuustu salat valmis Nõo grilljuustust Cheesy Fry aedviljadega. Nõo grilljuustude seerias on palju põnevaid maitseid, meie salatisse sobis lihtsalt kõige paremini aedviljadega grilljuust, aga valikus on ka muna ja peekoni ning suitsukana maitselised grilljuustud.

Maitselt tuli meie grilljuustu salat värske, kaste ja õunad annavad hapukat tooni, mida juust väga hästi balansseerib.

grilljuustu salat

Grilljuustu salati kõrvale valisime kokakoolis ka kaks veini. Nendeks olid Yali Reserva Sauvignon Blanc ning alkoholivaba Vilarnau Organic Blanc vahuvein.

 

Yali Reserva Sauvignon Blanc on Tšiilist pärit valge vein, valmistatud 100% Sauvignon Blanc viinamarjasordist. Maitselt on Yali Reserva Sauvignon Blanc tsitruseline, sisaldades siduruni ja laiminoote ning õunalist nüanssi. Aroom on veinil puuviljane, võib tunda nii ananassi, värskelt korjatud maitsetaimi ning tsitruselisi.

grilljuustu-salat

Vilarnau Organic Blanc cava on loomulikult pärit Hispaaniast. Valmistamisel on kasutatud kahte sorti viinamarju – Macabeo ja Parellada sorte. Särava helekollase Vilarnau Organic Blanci aroomis on tunda värsket õuna, õrna lillelisust ning kerget mandli magusust. Maitse on heas tasakaalus, kreemine, värskendav, pika meeldiva järelmaitsega. Serveerida temperatuuril 6 kraadi.

grilljuustu-salat

Meie valmistatud grilljuustu salat sobib suurepäraselt mõlema veini kõrvale. Proovige kodus järgi!

grilljuustu salat

JÄTA OMA VASTUS

Please enter your comment!
Please enter your name here