Friikartuli pitsa

Valmistamisaeg: 5 min

Küpsetamise aeg: 20 min

Kokku kuluv aeg: 25 min

 

Koostisained

Valmistamisõpetus

  1. Eelkuumuta ahi 220 kraadini.
  2. Vala friikartulid paberiga kaetud ahjupannile.
  3. Raputa peale riivjuust ja oregano või pitsamaitseaine
  4. Laota peale salaami.
  5. Küpseta 15-20 minutit või kuni pealispind on kuldpruun.

Friikartuli pitsa

Friikartuli pitsa

Septembris valmistasime Retseptisahtlis ühe omapärase pitsa – friikartuli pitsa! Tegemist on lihtsa ja kiire retseptiga, mis sobib hästi lastele valmistamiseks. Väga lihtsa valmistusviisi tõttu on see suurepärase roog, mida lapsed saavad näiteks peale kooli endale ise valmistada ning millisele lapsele ei meeldi friikartulid?

Friikartuli pitsa on põnev tänavatoit, mis täidab kõhtu ja pakub huvitava maitseelamuse. Kuna tegemist on uuendusliku kooslusega, siis selle toidu puhul ajaloost rääkida on keeruline.

Meie pitsa peamiseks koostisosaks on Härmavilja sakilised friikartulid Kullakesed. Tegemist on külmutatud tootega, mis muudab nende kasutamise ja säilitamise väga mugavaks. Härmavilja friikartulid jäävad pealt krõbedad, seest pehmed ning ei muutu nätskeks.

Friikartuli pitsa

Friikartuli pitsa suureks eeliseks on valmistamiskiirus ja -lihtsus. Kogu eeltöö seisneb vaid friikartulite ahjuplaadile valamises, juustu peale raputamises ning salaamiviilude lisamises – sellega saavad hakkama ka esimese klassi lapsed. Ilmselt on lapsed ka friikartuli pitsa ühed suurimad fännid – miks mitte pakkuda friikartuli pitsat järgmisel lapse sünnipäeval. Pitsa kõrvale on hea võtta ketšupit või majoneesi. Maitse põnevamaks muutmiseks võib lisaks tavalisele riivjuustule lisada ka näiteks natuke cheddar juustu.

JÄTA OMA VASTUS

Please enter your comment!
Please enter your name here