camembert

Valmistamisaeg: 10 min

Küpsetamise aeg: 10 min

Kokku kuluv aeg: 20 min

 

Koostisained

4-le

  • 300g camembert juustu Bons Mayennais (2 x 150g pakki) 
  • 500g maasikaid
  • 2-3 spl balsamico kreemi
  • näputäis värsket tüümiani
  • musta pipart
  • Serveerimiseks kreekereid või röstsaia

Valmistamisõpetus

  1. Pane camembert koos puust karbiga grillile ja küpseta 15-20 min või kuni juust on muutunud vedelaks.
  2. Puhasta ja lõika maasikad neljaks, nõruta peale balsamico kreem, tüümianilehed ja sega.
  3. Serveeri soe juust koos maasikate ja kreekerite või röstsaia viiludega.

camembert

Grillitud Camembert koos maasikatega

Pealtnäha lihtne ja igapäevane toit, aga sisimas keeruliste keemiliste protsesside tulemus, see on juust. Juust on juba niisama väga mõnus vahepala, väike tükike võib pakkuda rohkem maitseelamusi kui keerukas pearoog. Retseptisahtli kokad otsustasid viia elamused täiesti uuele tasemele, sedapuhku grillisime Camemberti ja valisime välja kõige ilusamad maasikad ning lisasime ka need hulka.

camembert

Camembert on tuntud oma iseloomuliku maitse ja kreemja konsistentsi poolest ning selle juured ulatuvad 18. sajandi Prantsusmaale, täpsemalt Normandia piirkonda. Juustu ametlik autor pole teada, sellele vaatamata leiab päris mitu legendi, kuidas Camembert loodi. Üks neist vestab loo Marie Harelist, kes oli 18. sajandi lõpus Normandia talunaine. Legendi kohaselt pesitses Camemberti külas preester nimega Abbot Charles-Jean Bonvoust, kes pagendati sinna Prantsuse revolutsiooni ajal. Muidu kutsus preester koduks Brie küla. Marie Harel ja preester kohtusid armsas külakeses, meie õnneks oli juustu valmistamine mõlema kirg. Preester pärines Brie külast, siis ka temal olid head juustuvalmistamise oskused. Üheskoos liideti Camemberti ja Brie küla originaalsed retseptid ja tulemuseks oli tänaseni tuntud Camembert. Muidugi polnud see retsept üks-ühele tänase retseptiga, sest aja möödudes viidi sisse muudatusi ja parandusi. Sellest hoolimata on legendi kohaselt Marie ja Abbot ühed esimesed, kes tõid retsepti ilmavalgusele.

camembert

Camembert juust Bons Mayennais pärineb juustupoe Deline tootevalikust. Kusjuures Deline tähendab delikatessi liini, de – delikatess ja line on ingliskeelne sõna, mis tõlgituna tähendab liini. Just seda Deline juustugurmaanid ka pakuvad – delikatessi ja maitseelamust, mida ei leia kuskilt mujalt.

camembert

Grillitud Camemberti kõrvale sobib imeliselt üks kerge ja värske keelekaste, siinkohal tõttas appi Liviko, kes tõi lauale Maschio Prosecco DOC Treviso Extra Dry. Maschio Prosecco on värvilt roheka alatooniga kahvatukollane ning aroomilt puuviljaselt aromaatne, milles on tunda kollaseid õunu ja pirne. Maitse on elavalt puuviljane, kerge tsitruseliselt happelise lõpuga. Tunda heledaid luuviljalisi, pirne, virsikuid, aprikoose ja küpseid õunu, koos kergete aromaatsete ürtidega. Järelmaitse on puuviljaselt elav ja tsitruseliselt värske, mis elavdab Camemberti tugevaid maitseid ja lisab roale värskust ja happelisust.

camembert

Maschio Prosecco DOC Treviso Extra Dry pärineb Cantine Maschio veinimajast, mis asub Itaalias, Veneto piirkonnas, Conegliano linnas. Veinimaja on rajatud 1973. aastal Bonaventura Maschio poolt, kes otsustas oma perekonna saja-aastase ajalooga destilleerimiskoja ümber ehitada veini tootmiseks ja hakkas veini tegema Casa Vinicola Maschio nime all. Ühinedes 2002. aastal Emilia-Romagna piirkonna veinitootja Cantine Riunitega moodustus üks suurim vahuveine tootev ettevõte Põhja-Itaalias. Nad kasutavad oma veini tootmisel traditsioonilisi meetodeid, mis on kombineeritud kaasaegsete tehnoloogiatega, et tagada veini puhtus ja kvaliteet. Cantine Maschio vahuveinid on pälvinud mitmeid auhindu ja tunnustusi, veinimajast pärinevad sellised staarid nagu Prosecco ja Asti Spumante. Lisaks oma veini valmistamisele on Cantine Maschio tuntud ka veinikultuuri edendamise poolest, pakkudes külastajatele võimalust tutvuda oma veinikeldritega, osaleda degustatsioonidel ja õppida tundma Itaalia veinikultuuri rikkaliku ajalooga. Nende veinid on tunnustatud mitte ainult kvaliteedi poolest, vaid ka selle poolest, et need väljendavad imeliselt Itaalia päritolu ja kultuuri.

camembert

Vahuvein ja grillitud Camembert loovad ühises koostöös võimsa vahepala. Roog sobib igale peolauale, seda on lihtne ja kiire valmistada ning Camemberti ja maasikate kooslus on nagu välk selgest taevast. Ootamatu, aga huvitav.

Tähelepanu! Tegemist on alkoholiga. Alkohol võib kahjustada teie tervist.

JÄTA OMA VASTUS

Please enter your comment!
Please enter your name here