Valmistamisaeg: 5 min
Küpsetamise aeg: 25 min
Kokku kuluv aeg: 30 min
Söed hõõguvad ja šašlõkid särisevad Eestimaa igas nurgas! Kes tahab aga klassikalises marinaadis liha põnevama maitse vastu vahetada, siis meie soovitame: grillribid Ameerikapärases tumedas suitsumekiga marinaadis.
Hiljaaegu avastasime poelettidelt Nõo Lihavürsti uued huvitekitavad searibid – Spare ribs hickory kastmes. Ajasime grilli kuumaks ja proovisime järgi. Suitsusele mekile lisatud vürtsid ja mesi teevad grillribid kergelt magusaks ning annavad mõnusa viimase lihvi. Nõrganärvilisi peame siiski hoiatama: tegu on tõeliselt vürtsika maitseelamusega! Hea uudis on aga see, et vürtsid teevad liha seedimise oluliselt kergemaks.
Grillribide tasakaalustamiseks ning vürtsikuse leevendamiseks tegime roa kõrvale värske ja mahlase maasika-mozzarella salati. Imelihtsalt ja kiirelt valmiv salat pakub huvi ka pere pisematele – värsked maasikad ja šokolaadi meenutav balsamico annavad roale tõeliselt kuningliku krooni.
Värske maasika-mozzarella salat
Koostisained
- 1 pakk Mozzarella juustu – kirsid või pall
- 200g kirsstomateid
- 200g maasikaid
- Värskeid basiiliku lehti
- 3 spl õli
- 2 spl balsamicot
- Soola-pipart
Valmistamisõpetus
- Lõika kirsstomatid pooleks ning aseta need taldrikule.
- Rebi mozzarella parajateks tükkideks ning aseta needki taldrikule. Kui kasutad kirss-mozzarellasid, siis need võid jätta terveks.
- Lõika maasikad neljaks sektoriks ning aseta tomatite ja mozzarella peale.
- Lisa salatile soovitud kogus basiilikulehti. Neid võid salatisse rebida – siis tuleb basiiliku maitse paremini esile.
- Nirista salatile pisut õli ja balsamicot.
- Kõige peale puista pisut soola ja pipart.