Grillribid Retseptisahtel

Valmistamisaeg: 5 min

Küpsetamise aeg: 25 min

Kokku kuluv aeg: 30 min

Söed hõõguvad ja šašlõkid särisevad Eestimaa igas nurgas! Kes tahab aga klassikalises marinaadis liha põnevama maitse vastu vahetada, siis meie soovitame: grillribid Ameerikapärases tumedas suitsumekiga marinaadis.

Hiljaaegu avastasime poelettidelt Nõo Lihavürsti uued huvitekitavad searibid – Spare ribs hickory kastmes. Ajasime grilli kuumaks ja proovisime järgi. Suitsusele mekile lisatud vürtsid ja mesi teevad grillribid kergelt magusaks ning annavad mõnusa viimase lihvi. Nõrganärvilisi peame siiski hoiatama: tegu on tõeliselt vürtsika maitseelamusega! Hea uudis on aga see, et vürtsid teevad liha seedimise oluliselt kergemaks.

Grillribide tasakaalustamiseks ning vürtsikuse leevendamiseks tegime roa kõrvale värske ja mahlase maasika-mozzarella salati. Imelihtsalt ja kiirelt valmiv salat pakub huvi ka pere pisematele – värsked maasikad ja šokolaadi meenutav balsamico annavad roale tõeliselt kuningliku krooni.

Värske maasika-mozzarella salat

Maasika salat Retseptisahtel

Koostisained

  • 1 pakk Mozzarella juustu – kirsid või pall
  • 200g kirsstomateid
  • 200g maasikaid
  • Värskeid basiiliku lehti
  • 3 spl õli
  • 2 spl balsamicot
  • Soola-pipart

Valmistamisõpetus

  1. Lõika kirsstomatid pooleks ning aseta need taldrikule.
  2. Rebi mozzarella parajateks tükkideks ning aseta needki taldrikule. Kui kasutad kirss-mozzarellasid, siis need võid jätta terveks.
  3. Lõika maasikad neljaks sektoriks ning aseta tomatite ja mozzarella peale.
  4. Lisa salatile soovitud kogus basiilikulehti. Neid võid salatisse rebida – siis tuleb basiiliku maitse paremini esile.
  5. Nirista salatile pisut õli ja balsamicot.
  6. Kõige peale puista pisut soola ja pipart.

JÄTA OMA VASTUS

Please enter your comment!
Please enter your name here