Hardys BIN 141 Colombard Chardonnay

Hea toidu kõrvale käib veel parem vein. Maitsed segunevad ning tulemuseks on orkester, mis sümfoonias jutustab loo roast. Retseptisahtli peakokk Margit valis selleks korraks kaks veini, üks oli Hardys BIN 343 Cabernet Shiraz. Teine oli Hardys BIN 141 Colombard Chardonnay, mis oma kergleva mänglusega lausa paitab maitsemeeli.

Hardys BIN 141 Colombard Chardonnay

Hardys BIN 141 Colombard Chardonnay on värvuselt roheka alatooniga õlgkollane. Aroom on värskelt puuviljane, kus on tunda küpseid tsitruseid ja troopilisi puuvilju, melonit ja ananassi koos kergete tsitrusviljadega. Veini maitse on kerge ja mahlakalt puuviljane. Tunda on värskeid tsitrusvilju, meloneid, ananasse ja küpseid heledaid luuvilju, järelmaitset täiendab kerge vaniljene vürtsinoot.

Hardys BIN 141 Colombard Chardonnay

Hardys BIN 141 Colombard Chardonnay on valmistatud kahest viinamarjasordist – Colombard ja Chardonnay. Colombard on valge viinamarjasort, mis on pärit Prantsusmaalt, Gascogne’i piirkonnast. See on olnud aastakümneid oluline viinamarjasort, eriti valge veini tootmisel. Colombard on kohanenud soojade kliimatingimustega, kuna armastab päikeselist ilma. Seetõttu on sort levinud piirkondades, kus on palju päikesepaistet. Colombardi viinamarju kasutatakse peamiselt valgete veinide tootmisel. Sellest valmistatakse värskeid ja aromaatseid veine, millel on elav happesus ja mõõdukas alkoholisisaldus.

Hardys BIN 141 Colombard Chardonnay

Kas teadsid, et Hardys oli esimene Austraalia veinitootja, kes eksportis oma veine 1857. aastal Suurbritanniasse, mis oli sel ajal kõige olulisem veiniturg maailmas. Thomas Hardys & Sons asutati 1853. aastal Thomas Hardy poolt, kes oli innukas veinihuviline. Teda tuntakse kui üht esimest inimest, kes viis Austraalia veini rahvusvahelisele turule. Veinimaja on pühendunud keskkonnasõbralikule veinitootmisele ja jätkusuutlikkusele. Nad pingutavad, et vähendada oma keskkonnamõju ja säilitada loodusvarasid.

Hardys BIN 141 Colombard Chardonnay

Hardys BIN 141 Colombard Chardonnay sobib linnuliha, valge kala, pitsa, kergete pastaroogade ja salatitega. Serveeri jahutatult, 6 – 8 ºC, väiksemast sihvaka kujuga bordeaux´ tüüpi veiniklaasist ning naudi tõeliseid Austraalia maitseid.

Tähelepanu! Tegemist on alkoholiga. Alkohol võib kahjustada teie tervist.

JÄTA OMA VASTUS

Please enter your comment!
Please enter your name here