Hommikusoogi kook

Valmistamisaeg: 15 min

Küpsetamise aeg: 55 min

Kokku kuluv aeg: 1 h 10 min

 

Koostisained

  • 400 g Alma vanilli kohupiima
  • 225 g jahu
  • 2 tl küpsetuspulbrit
  • 0,5 tl soola
  • 150 g suhkrut
  • 3 muna
  • 115 g Alma sulatatud võid
  • 180 g vaarikaid (värskeid või külmutatud)
  • 1 tl vaniljesuhkrut
  • 2 tl tuhksuhkrut

Valmistamisõpetus

  1. Eelsoojenda ahi 170 kraadini.
  2. Aseta 20-22 cm läbimõõduga vormi põhja küpsetuspaber ja määri vormi sisu või või õliga.
  3. Vala kaussi sõelutud jahu ja lisa küpsetuspulber, sool ja suhkur.
  4. Sega teises kausis kokku kohupiim, munad, vaniljesuhkur ja jahutatud sulavõi ning mikserda või vispelda hästi kokku.
  5. Sega jahusegu järk järgult kohupiimaseguga.
  6. Pane pool tainast koogivormi ja silu spaatliga ühtlasemaks.
  7. Pane põhjale vaarikad ja vala peale ülejäänud tainas.
  8. Küpseta 50-55 minutit pöördõhu režiimil ahjus kuni pealispind on kuldpruun ja tikk jääb puhtaks.
  9. Raputa peale tuhksuhkur ja lase koogil enne serveerimist jahtuda.

Hommikusoogi kook

Hommikusöögi kook

Retseptisahtlis valmis taaskord üks maitsev kohupiimakook. Nimelt hommikusöögi kook, mis on toitev ja maitsev ning sobib suurepäraselt näiteks pühapäeva hommikul perega üheskoos söömiseks.

Kohupiimakook on üks traditsioonilisemaid kooke, mida Eestis valmistatakse. Selle eelisteks on valgurikas sisu ning rammus maitse. Seetõttu on ka meie hommikusöögi kook hea just hommikul tarbimiseks – hoolimata magususest on see tegelikult väga toitev ja annab korralikult energiat.

Hommikusoogi kook

Meie hommikusöögi kook valmis peaosas Alma vanilli kohupiimast. Traditsiooniline Alma kohupiim vanilliga on kvaliteetne, pehme struktuuriga ja valgurikas. See sobib ideaalselt kookide, tortide ja küpsetiste valmistamiseks. Valmistatud on Alma vanilli kohupiim puhtast ja kodumaisest Eesti piimast.

Hommikusoogi kook

Meie hommikusöögi kook tuli täpselt õige magususega – mitte liiga magus, sest hommikul midagi liiga lääget ju ei tahaks ning mitte ka liiga maitsetu või soolakas – täpselt paras! Samuti tabasime hästi koogi tekstuuri – koogi sisu ei muutunud kuivaks, vaid jäi kergelt mahlane ja kreemjas. Veidi hapukad vaarikad koogi sees lisavad maitsenüansi, mis muudab koogi suus sulavaks. Kes tahab nädalavaketuse hommikusöögi erilisemaks muuta, valmistage hommikusöögi kook ja üllatage oma perekonda!

JÄTA OMA VASTUS

Please enter your comment!
Please enter your name here