Valmistamisaeg: 10 min
Küpsetamise aeg: 0 min
Kokku kuluv aeg: 10 min
Koostisained
- Härmavilja Rohelised herned
- Kikerherned
- Tahini
- Küüslauk
- Oliivõli
- Piparmünt
- Seemnesegu
- Sool
- Pipar
Valmistamisõpetus
- Kalla blenderisse kikerherned ja Härmavilja rohelised herned.
- Lisa küüslauk, oliivõli, tahini ja piparmünt.
- Blenderda segamini.
- Lisa soola ja pipart ning blenderda uuesti.
- Serveerimisel lisa hummuse peale natukene oliivõli ja puista peale seemneid.
Hummus roheliste herneste ja piparmündiga
Viimsi kohvikutepäevaks valmistas Margit ühe väga kerge ja mõnusa suupiste, millel on ka lihtne retsept. See toit on taimtetoitlastelegi üheks lemmikuks. Selleks on hummus. Hummust võib süüa snäkina leivakestega või eelroana valmistada sellest mahlased bruschettad.
Hummust saab teha paljudest erinevatest koostisosadest, näiteks peedist ja tomatitest, kuid põhiline toiduaine on siiski kikerhernes. Margit aga lisas sinna juurde veel Härmavilja rohelisi herneid, mis teevad hummuse veidi magusaks ja annavad ilusa pastelse rohelise värvi. Kusjuures, külmutaud herned seal sees maitsevad nagu koduaia omad!
Hummus on eriti hea just siis, kui seda määrida värske ahjusooja kukli peale. Seda tegi ka Margit, kes valmistas pärmitaignast kuklid täiesti nullist. Vaata videot ja postitust, kus õpetame ise pärmitainast tegema! Hummus võiks olla serveeritud veel näiteks mingite seemnetega ja kindlasti lisage peale ka värskeid maitseaineid või maitserohelist.
Vaata veel Härmavilja retsepte!