Juustupallid

Valmistamisaeg: 10 min

Küpsetamise aeg: 5 min

Kokku kuluv aeg: 15 min

Koostisained

  • 200 g riivjuustu
  • 1 muna
  • 1 spl nisujahu
  • Riivsaia
  • Pipart
  • Soola
  • Võib lisada hakitud küüslauku
  • Küpsetamiseks õli
  • Kastmeks hapukoort
  • Rohelist sibulat

Valmistamisõpetus

  1. Sega riivjuust ja lahtiklopitud muna.
  2. Sega hästi läbi ning lisa soola ja pipart (võib lisada ka teisi maitseaineid vastavalt enda soovile).
  3. Haki küüslauk ning lisa segule.
  4. Vormi juustusegust väikesed pallid ja veereta neid riivsaias.
  5. Küpseta rohkes kuumas õlis ümberringi kuldseks.
  6. Haki roheline sibul, lisa hapukoorele ning maitsesta soola ja pipraga.
  7. Serveeri juustupallid hapukoore dipiga.

Juustupallid

Isetehtud juustupallid

Juustupallid on suupiste, mida paljudele meeldib pubis tellida ning ise kodus valmistanud pole. Tegelikult on juustupallide valmistamine üpriski lihtne ning tegemiseks ei kulu palju aega, seega kui sõbrad ootamatult külla tulevad, siis pead ainult mõned komponendid endale koju varuma ning saadki külalistele soojasid isetehtud juustupalle pakkuda.

Juustupallide tegemisel tuleb koostada juustusegu kuhu võib vastavalt enda soovile lisada ükskõik, milliseid maitseaineid või komponente ning siis juustusegu kätevahel rullida ja katta riivsaiaga. Seejärel kuumuta õli ja küpseta juustupallid. Selle juures on oluline jälgida, et juustupallid kõrbema ei läheks (kui õli liiga kuumaks lasta võib juhtuda, et juustupallid lähevad kõrbema, siis tuleb kuumust lihtsalt vähendada).

Juustupallid

JuustupallidMeie leidsime poest Apelsin juustupallide tegemiseks ideaalse sõelkulbi, millega on mugav juustupalle õli seest kätte saada nii, et juustupallid tilguksid õlist ka kuivaks. Küpsenud juustupallid on hea tõsta salvrätiku peale kuivama, et üle liigne õli ka veel välja tuleks. Meie serveerisime juustupallid väga ägedas võrktopsis, mille saime ka poest Apelsin.

Juustupalle võib süüa ka niisama, aga meile meeldib selliseid snäkke ikka dipiga süüa. Sellepärast valmistasime hapukoore dipi, mille maitsestasime soola ja pipraga ning hakkida sisse rohelist sibulat või tilli. Kastme serveerisime seekord hoopis väikses kohvitassis, mille leidsime koos laheda puidust vaagnaga Gastrolinkist.

Juustupallid

JÄTA OMA VASTUS

Please enter your comment!
Please enter your name here