Dipikaste

Valmistamisaeg: 5 min

Küpsetamise aeg: 0 min

Kokku kuluv aeg: 5 min

Koostisained

  • Kreeka jogurt
  • Avokaado
  • Petersell
  • Sool
  • Pipar

Valmistamisõpetus

  1. Pese petersell ja tõsta blenderisse (kui sul blenderit pole, võib ka mikserdada).
  2. Lõika avokaado pooleks ja võta supilusikaga sisu välja.
  3. Aseta avokaadod blenderisse ja lisa Kreeka jogurt.
  4. Maitsesta soola ja pipraga.
  5. Kui soovid vürtsikamat kastet, siis haki sisse värsket tšillit.
  6. Blenderda kaste korralikult läbi, et ei jääks tükke.
  7. Võib lisada ka sidrunimahla või tšillit.

Dipikaste

Avokaado-jogurti dipikaste

Jagame seekord teiega kastme retsepti, mis on tervislik ning sobib väga paljude erinevate toitude juurde. Peamiseks komponendiks on avokaado, mis erineb teistest puuviljadest seetõttu, et süsivesikute asemel sisaldab hoopis kasulikke rasvu ning on ka toitainerikas. Avokaados on näiteks kaaliumi, tervislikke rasvhappeid ja kiudaineid.

Jogurtina kasutasime  Kreeka jogurtit, mis on väherasvane ja sisaldab kaks korda rohkem valku kui tavaline jogurt. Hea maitse saamiseks lisasime ka peterselli ning maitsestamiseks soola ja pipart. Kastmele võib lisada sidrunimahla või kui on soov teha vürtsikamat kastet, siis tšillit. Kastme valmistamiseks läheb vaja blenderit või siis mikserit, sest kaste tuleb korralikult püreestada, et tekiks mõnus veidi siidine tekstuur.

Avokaado-jogurti dipp sobib hästi salatite peale kastmeks, näiteks ülihea on see meie kanasalatiga. Samuti võib kastet kasutada köögiviljade või muude snäkkide dipina – palju kasulikum variant kui poest saadavad versioonid. See dipp sobib suurepäraselt ka juustupallide juurde. Lisaks kasutasime kastet tacode retseptis.

Dipikaste

JÄTA OMA VASTUS

Please enter your comment!
Please enter your name here