Valmistamisaeg: 10 min
Küpsetamise aeg: 20 min
Kokku kuluv aeg: 30 min
Koostisained
- Leiba – ise valid, millist leiba soovid kasutada
- Küüslauku
- Soola
- Hapukoort
- Pipart
- Tilli
- Oliiviõli
Valmistamisõpetus
- Lõika leivast sobivad tükid (võib ka osta kohe viilutatud leiva, siis on tükke kergem lõigata).
- Purusta küüslauk küüslaugupressiga.
- Sega küüslaugu hulka natukene soola.
- Määri leiva tükid küüslauguga.
- Lisa ahjuplaadile natukene oliiviõli.
- Tõsta leivad ahju 225 kraadi juures umbes 20 minutiks.
- Dipikastme valmistamiseks sega kokku hapukoor, sool ja pipar.
- Dipikastmele lisa juurde hakitud tilli.
Isetehtud küüslauguleivad dipiga
Oleme mõelnud juba pikemalt, et proovime ise küüslauguleibasid teha, aga polnud selleni veel jõudnud. Nüüd võtsime ennast kokku ja valmistasime ise koduseid küüslauguleibasid. Küüslauguleivad on eriti maitsvad kui neile teha juurde dipikaste. Dipikastme otsustasime jätta väga lihtsaks ning lisasime hapukoorele natukene soola, pipart ja tilli. Muidugi sobivad küüslauguleibadele ka teistsugused dipikastmed.
Küüslauguleibasid võib valmistada ükskõik millisest leivast, aga meie valisime seekord musta leiva ilma seemneteta. Kergem on valida juba viilutatud leib, sest siis on lihtsam parajaid tükke lõigata, aga muidugi sobib ka viilutamata leib.
Nipp: küüslauguleibasid on hea valmistada siis, kui kodus on järgi jäänud leiba, mis hakkab kõvaks minema. Sellisest leivast on ideaalne valmistada just küüslauguleibasid. Neid on hea teha ka koos lastega.
Vaata veel meie snäkkide retsepte!