jäätisemütsikesed

Valmistamisaeg: 5 min

Küpsetamise aeg: 5 min

Kokku kuluv aeg: 10 min

Jäätisemütsikesed

Kas enam lihtsamat, kiiremat ja maitsvamat magustoitu üldse saab olla?!

Jäätisemütsikesed, ainult 15 minutiga valmiv magustoit suurele magusasõbrale! See mõnus ja kohev jäätisemütsike tuleks kindlasti valmis teha vahetult enne söömist, sest muidu kipub magustoit lihtsalt ära sulama.

Iga amps paneb külalised mõnust mõmisema, sest lihtsalt ei saa olla inimest, kellele jäätisemütsike ei maitseks. Vähemagus jäätis sobib siia hästi, sest tasakaalustab munavalgekatte magusust. Lisaks võiks valida jäätise kuhu pole lisatud kunstlikke magustajaid ehk võrreldes teiste jäätistega oleks see hea alternatiivne ning tervislikum valik. Selline jäätis kipub veidi kiiremini sulama kui mõned teised jäätised, on see ometigi pärast ahjust välja tulemist suurepärane combo koheva ja pealt krõbeda munavalgekattega. Kõik lihtsalt sulab suus!

Kohev ja huvitava kujuga magustoit ei vaja enda kõrvale enam mingit uhket serveeringut. See magustoit on juba ise õhtu täht ning oma väljanägemiselt tõeline staar.

Koostisained

  • 450 g jäätist
  • 4 munavalget, M suurus piisab
  • 180 g peensuhkrut
  • näpuotsatäis soola
  • pool tl sidrunimahla

Valmistamisõpetus

  1. Pane pöördõhuga ahi grillrežiimile 250 kraadi juures.
  2. Valmista munakate. Lisa kaussi munavalged, peensuhkur ja näpuotsatäis soola.
  3. Hakka kõike vaikselt segama. Vahustamise lõpus võta samuti hoog maha ning ole ettevaatlik, et mune üle ei klopiks. Vahustada tuleb seni, kuni kogu suhkur on sulanud ning katsudes ei tohi näpu all suhkrukristalle tunda. Munavalgekate on valmis ka siis, kui segu sisse hakkavad tipud moodustuma ning kaussi teistpidi keerates ei voola sealt midagi välja.
  4. Kui munavalgekate on valmis, lõika jäätisest umbes 1 cm paksused viilud, mis omakorda lõika kaheks või kolmeks tükiks.
  5. Võta külm küpsetusplaat ja kata see küpsetuspaberiga. Lao selle peale üksteise otsa täpselt nii mitu jäätisetükki kui soovid. Ühe inimese jaoks on kolm tükki täiesti piisav.
  6. Siis kata jäätisemägi munavalgekattega nõnda, et kattesse ei jääks ühtegi auku, kust jäätis välja saaks voolata. Selle jaoks on hea kasutada spaatlit ja voolida sellega munavalgekatet ümber jäätise nagu moodustaks koonust.
  7. Pane jäätisemütsikesed 3-5 minutiks ahju ja hoia neil pidevalt silma peal. Kui jäätisemütsikesed on pealt juba kergelt pruunikad, siis tuleb need välja võtta.

Märkmed

  1. Peensuhkur ehk ing k caster sugar ei ole päris tolmsuhkur, kuid kui peensuhkrut pole võimalik leida, võib omavahel kokku segada tavalise ja tolmsuhkru. Tavalist suhkrut võib proovida ka masinaga jahvatada, kuid peab olema hästi ettevaatlik, et suhkur liiga peenikeseks ei muutu.
  2. Oluline on ka, et jäätist hoitakse võimalikult kaua külmas, sest muidu on magustoitu raske kokku panna.

JÄTA OMA VASTUS

Please enter your comment!
Please enter your name here