Bellini retsept

Kokku kuluv aeg: 10 min

Eesti maitsetega Itaaliapärane kokteil

Traditsiooniline bellini kokteil on segu Prosecco vahuveinist ja naturaalsest virsikupüreest või -nektarist. Bellini on pärit Veneetsiast, Itaaliast.

Seda valmistatakse samamoodi nagu meie astelpaju bellinit, kuid marjade asemel on virsikupüree.

Prosecco on samuti Itaaliast pärit. See on valge vahuvein, mis on üldiselt kuiv või väga kuiv. Seda tehakse tavaliselt Glera viinamarjadest, kuid kasutatakse ka Bianchetta Trevigiana sorti.

Eestimaine versioon klassikalisest bellinist

bellini retsept

Koostisained

  • 200-250g astelpaju (sobivad ka külmutatud marjad)
  • 100g rafineerimata suhkrut
  • 1 pudel proseccot

Valmistamisõpetus

  1. Püreesta saumiksriga omavahel marjad ja suhkur.
  2. Täida 1/3 klaasist püreega ja 2/3 proseccoga (püree jääb alla ja vahuvein peale).
  3. Serveeri.

Märkmed

  1. Kui astelpajus on suured seemned ja need ei meeldi, siis vala püree klaasi läbi sõela.

JÄTA OMA VASTUS

Please enter your comment!
Please enter your name here