Jäätiserullid

Valmistamisaeg: 15 min

Küpsetamise aeg: 0 min

Kokku kuluv aeg: 4 h 15 min

Koostisained

  • 250 g kondenspiima
  • 200 ml vahukoort
  • 1-2 tl kuivatatud vaarikapulbrit
  • 1-2 tl kuivatatud maasika või kirsipulbrit
  • 1-2 tl riivitud šokolaadi
  • 1 tl vaniljesuhkrut

Valmistamisõpetus

  1. Aseta valitud küpsetusplaat sügavkülma ootama.
  2. Sega kokku vahukoor, kondenspiim ja vanilje.
  3. Vala segu ahjuplaadile, raputa peale kuivatatud marjapulber ja riivitud šokolaad.
  4. Jäta segu külmkappi 4 tunniks tahenema.
  5. Hoia spaatli otsa kuumas vees, et külmunud segu oleks kergem rullida.
  6. Serveeri kohe värskete marjadega.

Jäätiserullid

Jäätiserullid

Suve populaarseim maiuspala on kahtlemata jäätis. Võiks isegi öelda, et praegusel ajal poes käies satub ta justkui automaatselt minu ostukorvi. Samas tunnen, et poole suvega on erinevaid poejäätiseid proovitud küllaga ja kuna jäätist ise valmistada on ka tõeline lust, siis pidin seda ka mina tegema. Seekord pole aga tegu pelgalt jäätisega, vaid jahutavateks maiusteks on jäätiserullid.

Jäätiserullid, mis pärinevad Taist, on suhteliselt uus leiutis teiste omasuguste kõrval. Levima hakkasid nad 2009. aastal Tais tänavatoiduna ja said kiiresti tuntuks ka naaberriikides. Mõned aastad peale seda leidsid nad tee ka lääneriikidesse, eelkõige Põhja-Ameerikassse. On täheldatud, et suurtes linnades nagu New York ja Boston, võib jäätiserulli järjekorras oodata üle tunni, sest maiustajaid on tõesti palju.

Jäätiserullid

Jäätiserullid erinevad tavalisest jäätisest just selles osas, et nende tekstuur on oluliselt kõvem. Esmapilgul ei pruugi tunduda jäätiserullid nii kreemjad, kuid millegi soojemaga kokku puutudes muutuvad nad koheselt pehmeks. See tähendab seda, et nad on tõeliselt suus sulavad. Samuti võib lisandiks jäätiserullide lisandiks põhimõtteliselt ükskõik mida.

Kui tavaline jäätis valmib scoop ehk kühveldamise meetodit kasutades, siis jäätiserullide puhul võetakse algne vedel jäätisepõhi ning valatakse külmutatud pannile. Seejärel kaetakse vastavalt soovile lisanditega ning kasutades spaatlit rullitakse ühtseks rulliks. Selline valmistamisprotsess on üsna sarnane krepe ehk õhukeste pannkookide tegemisele.

Jäätiserullid

Kuna minul puudus selline Taile omapärane ja spetsiaalne eelkülmutatud küpsetusplaat, siis pidin segu jätma külmkappi tahenema pea neljaks tunniks. Tahenemisajast ei maksa ennast häirida lasta, sest jäätiserullid on igati ootamist väärt. Kasutasin Apelsini ahjuvormi, mis oma mõõtmetelt oli just paras, et mahuks sügavkülma ära. Ka väga hea hinna ja kvaliteedisuhtega spaatli soetasin Apelsinist. Spaatliga ümber käimine on ka omaette oskus. Soovitan alguses hoida spaatli otsa kuumas vees, siis on jäätisesegu hiljem lihtsam rullida. Perfektsete rullide tegemine võib võtta küll pisut aega ja harjutamist, kuid kinnitan, et lõpuks saad sellega kenasti hakkama.

Jäätiserullid

Mina serveerisin jäätiserulle värskete marjadega, kuid muidugi ei pea sellega piirduma – võid vabalt lisada eksootilisi puuvilju, šokolaadi jpm. Julgen väita, et jäätiserullid vastavad praegusel ajal igati minu värskendavatele ja maiatele soovidele, mistõttu plaanin neid valmistada suvel veel mitu korda. Avasta ka endas eksootiline maiasmokk ning proovi kätt jäätiserullide valmistamisel!

JÄTA OMA VASTUS

Please enter your comment!
Please enter your name here