jõulusiider

Valmistamisaeg: 15 min

Küpsetamise aeg: 0 min

Kokku kuluv aeg: 15 min

Vahelduseks glögile ja hõõgveinile üks kiirelt ja lihtsalt valmiv põneva maitsega kihisev kuum jõulusiider.

Kui maitsed ilusti kokku keevad on tegemist ühe tõeliselt üllatava maitsepommiga – juues tulevad esile kõik erinevad maitsekihid. Ole tähelepanelik, et sa suhkrut lisades ei liialdaks, sest liiga magus jook ei ole eesmärk – see kaotab ära kogu joogi põnevad maitsed. Suhkru eesmärk on ühineda teiste vürtsidega ning luua harmooniline maitsekooslus.

Retseptis mainitud peensuhkru all on mõeldud caster suhkrut, mis on ekstrapeen valge suhkur, mida kasutatakse kõige rohkem hästi vahustamist vajavate komponentidega taignates nagu näiteks besee või keeksitaigen ning ka vahukoore maitsestamisel. Siidritest võiks kasutada aga kõige traditsioonilisemat, millele ei ole lisatud erinevaid maitseid.

Ega rohkem väga selle jõulusiidri kohta midagi öelda ei oskagi. See lihtsalt tuleb ise järele proovida!

Koostisained

  • 2 liitrit kvaliteetset traditsioonilist siidrit
  • 6 nelki
  • 3-4 tähtaniisi
  • ¼ muskaatpähklit
  • 1 kaneelikoor
  • 1 vaniljekaun, poolitatud
  • 1 apelsini mahl
  • 2 klementiini mahl
  • 1 granaatõuna mahla ja seemneid
  • 4-5 supilusikatäit peent suhkrut

Valmistamisõpetus

  • Riivi muskaatpähkel peeneks ja rösti seda mõnikümmend sekundit kergelt pannil.
  • Vala siider suurde potti ja kuumuta seda madalal temperatuuril mõned minutid.
  • Lisa siidri sisse kõik vürtsid ja mahlad ning tõsta kuumust.
  • Kui siider on keema tõusnud, alanda kuumust ja lase sel 5-8 minutit veel kergelt podiseda.
  • Lisa hiljem vastavalt maitsele suhkrut.
  • Serveeri soojalt!

JÄTA OMA VASTUS

Please enter your comment!
Please enter your name here