Valmistamisaeg: 15 min
Küpsetamise aeg: 0 min
Kokku kuluv aeg: 24 h
Valmistasime jahile ka midagi eriti maitsvat, midagi sellist, mis sobib igale seltskonnaüritusele. Kalamarjakorvikest on imelihtne teha ning ka mugav süüa, kuna selle jaoks pole vaja eraldi söögiriistu kaasa võtta ning ka käed jäävad süües puhtaks. Lisaks on tegu on suupistega, mis viib lausa keele alla.
Peale selle, et kalamari maitseb hästi, on ta ka meeletult kasulik meie organismile. Näiteks aitab kalamari parandada enesetunnet ja ajutegevust, tõsta immuunsust, taastada närvisüsteemi ning tugevdada südamelihaseid. Kalamarjas leidub A-vitamiini, B12-vitamiini, D-vitamiini, E-vitamiini ning letsitiini. Kusjuures kalamari on peaaegu ainuke toiduaine, kus letsitiini leidub puhtas olekus. Just letsitiin on see, mis taastab närvisüsteemi ja mis on vajalik aju normaalseks tegevuseks. Peale selle sisaldab kalamari oma valkudes ka suurt kogust vajalikke polüküllastamata rasvhappeid Omega-3 ja Omega-6.
Ehk pikk jutt lühikeselt – kalamari on igati oma hinda väärt. M.V. Wooli kalamarja valikus on forellimari, lõhemari ja siiamari. Meie korvike sisaldas M.V. Wooli imemaitsvat forellimarja, mida võite isegi proovida. Kusjuures M.V.Wooli kalatooteid saab osta Mati Kalapoest. Seal on iga päev värsket kala väga hea hinnaga.
M.V.Wooli kalamarjakorvike
Koostisained
- M.V. Wooli forelli kalamarja
- Krõbedat korvikest
Hapukoorekreemi jaoks läheb vaja
- Hapukoort
- Murulauku
- Soola
Graavilõhe jaoks läheb vaja
- Lõhefileed
- 1 spl soola
- ½ spl pruuni suhkrut
- 1 spl brändit
Valmistamisõpetus
- Tee 24 tundi enne serveerimist valmis graavilõhe. Sega kokku marinaad ning lase kalal selles ööpäev külmkapis seista. Graavilõhe tegemisest võid lugeda ka siit https://retseptisahtel.ee/lihtne-kuid-restoranilik-graavilohe/.
- Sega kokku hapukoorekreem.
- Lisa pisikestesse korvikestesse hapukoorekreem.
- Tükelda marinaadis olnud lõhe ning aseta hapukoorekreemi peale.
- Kaunista kalamarja ja murulauguga.