kalkunifilee

Valmistamisaeg: 10 min

Küpsetamise aeg: 25 min

Kokku kuluv aeg: 35 min

Koostisained

  • Kikase Maitsestatud kalkunifileed
  • 2 dl läätsesid
  • 4 dl vett
  • Näpuotsaga soola
  • 2 spl granaatõuna
  • Rohelist sibulat
  • 3-4 redist
  • Salatilehte
  • 0,5 tl jahu
  • 1 dl kohvikoort

Valmistamisõpetus

  1. Küpseta kalkunit ahjus 200 kraadi juures umbes 25 minutit.
  2. Pane vesi potti ja keeda läätsesid umbes 15 minutit madalal kuumusel (läätsesid on erinevaid, seega tasub pakilt lugeda kaua keeta).
  3. Vala kalkuni leem pannile ja lisa 0,5 tl jahu ning lase paisuda.
  4. Seejärel lisa 1 dl kohvikoort ja sega (võib ka täispiimaga teha).
  5. Madalal kuumusel lase kastmel paisuda pidevalt segades.
  6. Vala kaste läätsedele ja lisa tükkideks lõigatud kaklun.
  7. Lisa granaatõuna ja redist.
  8. Serveeri koos salatilehtedega ning haki peale rohelist sibulat.

kalkunifilee

Kalkunifilee läätsede ja granaatõunaseemnetega

Hiljuti juhtus meil selline asi, et tuli tõsine kalkuniliha isu peale. Kuna suured pühad jäid just seljataha, otsustasime teha midagi kerget ja lihtsat. Lihavaliku tegime Kikase uue ahjuvalmis kalkunifilee kasuks, sest meie tööks jäi see vaid ahju pista, isegi maitsestamise muret polnud.

kalkunifilee

Kalkun on täitsa mõnusa maitsega lind, seepärast ei saagi ju üldse pahaks panna seda suurt armastust mida ameeriklased tema vastu tunnevad. Kõik suured pühad mööduvad seal koos kalkuniga, on teine ju piisavalt suur, et sellega saab terve pere ära toita. Meil polnud nii palju tarvis, see Kikase kalkunifilee oli piisav.
Kuna tegu oli täiesti ahjuvalmis tootega, siis polnud meil muud vaja teha kui see isuäratav kalkunifilee õigeks ajaks ahju jätta. Valmistamise aeg oli täpselt paras, et teha liha kõrvale üks mõnus läätseroog, millele lisasime väikest erilisust granaatõunaseemnetega. Läätsed lähevad ju kõigile peale – parandavad südame tervist, aitavad kaalu alandada ja kõigele lisaks annavad nad ka palju energiat, ega need granaatõunaseemned ka kehvemad pole – C-vitamiinist ja kaaliumist pungil.
kalkunifilee
Meie kalkunifilee ja läätseroa sidus hõrgutavaks tervikuks kokku maitsev valge kaste, värskust lisasid sinna kõrvale lõigutud redised ja roheline sibul ning paar lehte rohelist salatit. See tõepoolest oli hõrk, kaste õnnestus suurepäraselt ning eriti hästi sobisid lihaga granaatõunaseemned.

JÄTA OMA VASTUS

Please enter your comment!
Please enter your name here