Kalkuni šašlõkk

Valmistamisaeg: 15 min

Küpsetamise aeg: 20 min

Kokku kuluv aeg: 35 min

Koostisained

  • Kikase Kalkuniliha šašlõkk
  • 1 paprika
  • 1 sibul
  • 3-4 küüslauguküünt
  • 3 keskmist pastinaaki
  • 2 keskmist kartulit
  • 2 spl õli
  • maitsestamiseks vahemere ürdisegu
  • Toorsalatiks: kurk ja paprika

Toorsalati kastme koostisained

  • 1 spl oliivõli
  • 1 tl mett
  • 1 spl sidrunimahla
  • 1 tl dijoni sinepit (sobib ka tavaline sinep)

Valmistamisõpetus

  1. Grilli Kikase kalkuniliha šašlõkk grillil või ahjus.
  2. NB: Ahjus küpsetamiseks eelsoojenda ahi 200-kraadini ja aseta kalkun ahjusrestile ning köögiviljad selle alla, sest siis tilgub maitsestatud liha mahl otse juurviljadele.
  3. Pese ja tükelda juurviljad, sega õli ja maitseained, lisa sool juhul, kui ei küpseta juurvilja liha all.
  4. Kui grillid liha juurvilja kohal restil, siis ole soola ja soola sisaldavate maitseainetega ettevaatlik.
  5. Sega toorsalati kastme koostisosad kokku ja vala toorsalatisse.

Kalkuni šašlõkk

Kalkuniliha šašlõkk

Mõnikord lihtsalt tahaks šašlõkki süüa, aga seda ilma kõige selle jändamiseta, mida üks grillimine endast tihtipeale nõuab. Lahendus iseenesest ju täitsa lihtne – viska liha ahju. Just nii ma hiljutise šašlõkinälja ka lahendasin. Kuller tõi mulle koju Kikase kalkuniliha šašlõki, natuke kartuleid ning piisavalt palju värsket kraami, et sellest mitu inimest oma päevased vitamiinivajadused täis saaksid.

Kalkuni šašlõkk

Kikase toodete puhul meeldib mulle kõige enam just see lihtsus ja mugavus – võta külmikust oma liha, tõsta see ahju ning võid pooleks tunniks end diivanile kerra tõmmata. Kellele ainüksi kalkuniliha šašlõkk piisav pole, need võivad julgelt omale toidukõrvale kartulit küpsetada. Siin väike tähelepanek, et ahjus šašlõkki tehes tasub liha panna ahjurestile ning kartulid ja muud köögiviljad selle alla, niiviisi tilgub liha mahl neile peale ning kogu roog saab mõnusalt ühtlase ja hõrgu maitse. 

Kalkuni šašlõkk

Kellele kalkuniliha šašlõkk ei sobi – olge mureta, sest Kikasel on selleks hooajaks varuks ka uus broilerišašlõkk, mis teeb kindlasti rõõmsaks kõik kanaliha fännid. Sellega tasub käituda nagu kalkuniliha puhulgi – kui teed ahjus, siis kasuta küpsetusresti ning lase mahladel köögivilju maitsestada. 

Kalkuni šašlõkk

Kikasel on päris lai valik erinevaid grilltooteid, mida tasub proovida. Kui need tubased ajad millekski üldse head on, siis on see uute toitude proovimine. Järgmine kord, kui poest toidupoolist tellite, valige ostukorvi ka kalkuniliha šašlõkk ja olete valmis lihtsa vaevaga kõhtu täis saama.

JÄTA OMA VASTUS

Please enter your comment!
Please enter your name here