kalkuniliha

Valmistamisaeg: 20 min

Küpsetamise aeg: 30 min

Kokku kuluv aeg: 50 min

Koostisained

  • Kikase Talvegrill kalkunilihast
  • Peeti
  • Kartulit
  • Porgandit
  • Hapukapsast
  • Jõhvikaid või pohlasid
  • Peterselli
  • Soola
  • Pipart
  • Oliiviõli või võid

Valmistamisõpetus

  1. Viiluta väga õhukesteks ratasteks porgand, kartul ja peet.
  2. Aseta rattad kordamööda ahjuvormi, et ahjuvorm jääks lõbusalt värviline.
  3. Maitsesta soola ja pipraga ning vala veidi oliiviõli või lisa võid.
  4. Tõsta ahjuvorm ja kalkun ahju 200 kraadi juures umbes 30 minutiks.
  5. Prae pannil hapukapsas ja kaunista see jõhvikate või pohladega.
  6. Lõika ahjuvormile peterselli ja serveeri.

kalkuniliha

Kalkuniliha talvises võtmes

Ameeriklased söövad kalkuniliha tänupühade ajal. Eestlased söövad kalkuniliha siis, kui neil tuleb selle järele isu. Igatahes kalkunit võiks ju tegelikult rohkem süüa. Uhke ja liharikas lind teine. Mõtlesime valmistada ahjus kalkuniliha ning natuke talvisemas võtmes. See tähendab, et kõrvale tegime hapukapsast, peeti, kartulit ja porgandit.

Peategelane ehk põhikomponent oli meil kalkuniliha. Valisime välja Kikase toote, millel nimeks Talvegrill kalkunilihast. Nagu nimigi ütleb, siis selle lihaga võib isegi talvel grillima minna. Tulemus on ikka suurepärane. Võimalik, et proovime mõnel ilusal talvepäeval selle isegi järgi. Kuid praegu otsustasime ikkagi praeahju kasuks, et vaadata, kuidas ta ahju välja tuleb.

kalkuniliha

Kalkuniliha ettevalmistus oli lihtsamast lihtsam. Kikase Talvegrill oli marinaadiga ämbris. Tuli vaid kaas vaid ära võtta ning kalkuniliha ahju panna. Kuna meil oli kasutada väga lahedad ahjuvormid, siis otsustasime ka peedi, kartuli ja porgandi ahjus valmistada. Nii saime enamus asju korraga küpsema panna.

Mis siis tegi meie piduroa talviseks? Kõigepealt kalkuniliha nimeks oli juba Talvegrill. Kõrvale tegime hapukapsast, mis samuti ju talvine toit. Kuigi piltidel näete, et kapsas on sellises mõnusas ahjuvormis, siis tegelikult kapsa valmistasime pannil. Praekapsal on kuidagi selline mõnus mekk juures, kui on pannil praetud. Seda maitset me tahtsimegi säilitada.

kalkuniliha

Kõige õnnestus suurepäraselt. Eriti ägedalt kukkus välja meie arust välja peedi-kartuli-porgandi vorm. Põhiline nipp seisnes selles, et viilutasime kõik aedviljad väga õhukesteks viiludeks ja tulemus oligi kohe super. Proovige kodus kindlasti järele, sest jõulud pole enam kaugel ning jõuluhõnguliste roogade valmistamises võiks juba praegu kätt harjutada.

kalkuniliha

JÄTA OMA VASTUS

Please enter your comment!
Please enter your name here