Kalkuniwrap

Valmistamisaeg: 20 min

Küpsetamise aeg: 10 min

Kokku kuluv aeg: 30 min

Koostisained

Valmistamisõpetus

  1. Soojenda ahi kuni 175 kraadini.
  2. Lõika paraja suurusega kalkunitükid.
  3. Prae pannil kuniks tekib krõbe koorik.
  4. Küpseta ahjus 5-7 minutit.
  5. Valmista dipp segades omavahel kreekajogurt, lusikaotsaga mett, pool tl õunaäädikat (sobib ka veiniäädikas), soola ja pipart.
  6. Puhasta paprika, sibul ning avokaado ja lõika ribadeks.
  7. Soojenda wrapi lehed ahjus.
  8. Määri wrapid dippiga
  9. Aseta peale värske salat, küpsetatud kalkuniliha ja puhastatud köögiviljad.

Kalkuniwrap

Kalkuni-avokaado wrap

Ma ei tea kas ma olen ainuke, aga mulle tundub, et wrap ei ole kuigi populaarne meil Eestis? Näiteks külastades Austraaliat sain aru, et seal on wrap ikka väga tähtsal kohal. Selle fenomen oli lihtsalt kirjeldamatu. Wrapid siin, wrapid seal! Inimesetel oli wrap lausa lõunapausiks kaasas.

Ka meil valmis ühe värske ideena kalkuni-avokaado wrap. Inspireeritud Kikase uutest maitsetest. Kuigi suvi on läbi ja grillhooaeg on justkui nagu minevik, siis marinaadis lihad on endiselt teemas! Marineeritud lihasid on ideaalne nii pannil praadida, ahjus grillida või küpsetada. Sellest räägib ka meie tänase roa “staari” nimi Ahju&Valmis. Me soovisime, et meie wrap saaks eriti mahlane. Selleks valisime sisuks Picobello marinaadis kalkuniliha, mis osutus tõeliseks linnulihade eliidiks!

Kalkuniwrap

Noo ilma naljata! Ma ei ole vist kunagi nii head wrapi oma elus söönud. See on juba järgmine tase. Julgen öelda, et wrappide jumalanna! Mitte seepärast, et see oleks mu enda välja mõeldud, vaid selleks, et see tuli tõesti hästi välja. See Kikase Picobello marinaadis kalkuniliha oli lihtsalt tõeline üllataja. See sobis meie wrapi sees oleva avokaado kõrvale nagu pitsa peale juust ja tomat.

Mis teeb Kikase marinaadi nii eriliseks? Fakt, et seal on kasutatud lisaks sojale, mida ma ise väga tihti oma marinaadides kasutan, paprikapulbrit, mis annab sellele kalkunilihale ikka eriti mõnusa meki. Ja sellerit! Seller on jumalik! Ma paneks sellerit absoluutselt igale poole, kuhu sobib. Eriti linnuliha toitudesse! Ühesõnaga bueno nagu hispaanlased ütlevad.

Kalkuniwrap

Miks me valisime oma wrapi vahele kalkuniliha? Sest kalkun on lisaks heale maitsele ka tervislikum valik. Milles seisneb aga kalkuniliha kasulikkus ning milliseid tervisele kasulikke aineid see sisaldab? Näiteks sisaldab kalkun rohkelt: valku, B-rühma vitamiine, tsinki, ja kaaliumi. Samuti sisaldab kalkuniliha vähem rasva, mistõttu sobib see lihaliik imehästi ka oma kehakaalu jälgivatele inimestele. Garantiid ei anna, aga nii räägitakse. 

Meie keerasime oma salati ja kalkuni klassikalise wrapi vahele, aga kui soovid veel eriti tervislik olla, siis võid oma wrapilehe vahetada välja näiteks täistera- või spinatiwrapi vastu. Ja alati võid lisada omal valikul lisandeid nagu: keedumuna, praemuna, ananassi, jalapenosid, tšillipipart, tofut, riivjuustu või mis iganes pähe tuleb ja maitseb.

Kalkuniwrap

 

 

JÄTA OMA VASTUS

Please enter your comment!
Please enter your name here