Bagelid

Valmistamisaeg: 1 h 15 min

Küpsetamise aeg: 15 min

Kokku kuluv aeg: 1 h 30 min

Koostisained

  • 5 dl vett
  • 50 g pärmi
  • 1.5 sl suhkrut
  • 1.5 tl soola
  • 14 dl nisujahu
  • 0.5 dl rapsiõli
  • seesami- või mooniseemneid
  • 1 muna

Valmistamisõpetus

  1. Vala anumasse käesoe vesi ja lisa sellele pärm koos suhkruga.
  2. Sega veidi ja lase pärmil seista umbes 5 minutit, et aktiveeruks.
  3. Lisa suhkur, sool ja pisut jahu. Sega veidi aega.
  4. Lisa taignale ülejäänud jahu ja õli.
  5. Kergita umber 45 minutit rätiku all.
  6. Vormi tainas pätsiks ja lõika umbes viieteistkümneks viiluks.
  7. Vooli viiludest kuklid ja nendest rõngad.
  8. Lase rõngastel veel 10 minutit rätiku all kerkida.
  9. Kuumuta vesi keemiseni ja maitsesta soolaga.
  10. Keeda saia mõlemalt poolelt umbes 30 sekundit – 1 minut.
  11. Tõsta kringlid vahukulbiga küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile.
  12. Klopi kahvliga lahti muna.
  13. Pintselda munaga bagel-id.
  14. Raputa peale seemned.
  15. Küpseta 220-kraadi juures (pöördõhuga 210-kraadi juures) umbes 15 minutit, kuni kringlid on kenasti kuldsed.
  16. Lõika jahtunud bagel-id pooleks ja lisa täidis.

Bagelid

Bagelid

Bagel-i ehk vesikringli valmistamine

Kuidas teha oma bagel-id täiesti nullist? Kõigepealt valmista tainas. Taigna juures peab vaatama, et tainas saaks mõnusalt pehme ja kohev, et seda oleks hea voolida. Tainas on voolitav, kui see ei jää enam näppude külge. Kuid enne voolimist jäta tainas umbes tunniks ajaks kerkima. Kui tainas on kerkinud, kata tööpind jahuga ja aseta tainas sinna peale.

Bagelid

Seejärel vooli sellest saia või pikkapoissi meenutava päts.

Bagelid

 Lõika päts viiludeks, et saada igaks bagel-iks vajaliku portsjoni.

Bagelid

Kui portsjonid käes, vooli need peopesas kukliteks.

Bagelid

Kuklitest vooli sellised seest tühjad rõngad.

Bagelid

Kui rõngad valmis, lao need küpsetuspaberiga kaetud ahjuvormile. Meie leidsime selleks spetsiaalse vormi Pood Apelsini valikust.

Bagelid

Kuid ära veel ahju pane! Nagu nimigi ütleb, siis tegemist on keedukringliga. St, et enne ahju panemist, keeda oma ringikesi umbes 10-15 sekundit keevas vees. Ahjuplaadile laota bagel-id selleks, et sinna mahub palju ja sealt on mugav neid potti laduda. Potti lisamiseks kasuta näiteks pannilabidat, et end ära ei kõrvetaks.

Bagelid

Keeda bagel-id kolme kaupa, et neile jääks ka paisumisruumi. Võid lisada vähem. Võid lisada rohkem. Kõik oleneb poti suurusest. Parim moodus, kuidas need keevast veest kätte saada, on kasutada pinsette.

Bagelid

Kui bagel-id on seest juba piisavalt küpsenud, võta need keeduveest välja, aseta tagasi ahjuplaadile, laki need munaga ja puista peale seemned. Seemneid võid ise vastavalt maitsele valida. Meie kasutasime seesami- ja mooniseemneid. Seejärel küpseta oma bagel-id 200–220-kraadises ahjus 12–14 minutit. Ja ongi valmis!

Bagelid

Bagel-id on imehead hommikusöögiks! Kuidas valmistada endale üks korralik hommikuvõiku?

1. Lõika bagel pooleks. Määri mõlemale poolele toorjuustu.

Bagelid

2. Aseta alumisele poolele värske salatileht.

3. Sinna peale lisa nt sinki, soolakala, suitsukala või -kana.

Bagelid

4. Pane saiad omavahel kokku ja ongi valmis!

Bagelid

Kui soovid teistelegi pakkuda, lõika oma bagel-id pooleks ja paku neid näiteks lõikelaual või puidust alusel.

Bagelid

Vaata, kuidas valmis isetehtud karask!

JÄTA OMA VASTUS

Please enter your comment!
Please enter your name here