kana hoisin kastmes

Valmistamisaeg: 20 min

Küpsetamise aeg: 15 min

Kokku kuluv aeg: 35 min

Koostisained

4le

  • 240 g jasmiini riisi
  • 300 g kanafileed
  • 2-3 spl hoisini kastet
  • 1 spl seesamiseenmeõli
  • 1 spl soja kastet
  • 1-2 küüslauguküünt
  • tšillit
  • rohelist sibulat
  • seesamiseemneid
  • soola
  • pipart
  • oliiviõli

Valmistamisõpetus

  1. Keeda riis vähese soolaga.
  2. Valmista kanafilee praadimiseks ette tampides taignarulliga toidukile all ühtlaseks, siis küpseb kanafilee pannil ühtlaselt.
  3. Vala pannile oliivõli ja prae kanafileed keskmisel kuumusel ning maitsesta soola ja pipraga.
  4. Seejärel lisa hakitud küüslauk ja vähenda natukene kuumust kui kanafileed enam väga ei vetru.
  5. Seejärel lisa hoisini- ja soja kaste, seesamiseemneõli, tšilli ja keeruta kanafileed kastmega kokku ning jäta veel väheks ajaks pannile karamelliseeruma.
  6. Serveeri rohelise sibula ja seesamiseemnetega.

kana hoisin kastmes

Kana hoisin kastmes

Hiina uue aasta tähistamine on täies hoos ning miks mitte nautida sel ajal just Hiina toite.  Tänagi on meil üks nendepärane roog kavas – pisut riisi, pisut kana ja üht isuäratavat kastet, mida Aasiamaad juba pikemat aega nautinud on. Roaks on meil täna siis kana hoisin kastmes ning abiks toimetustel kauplus Apelsin.

Pikk ajalugu millest on vähe teada

Hoisin kaste on tänase Hiina aladel olnud tuntud juba aastasadu ning algselt oli see üldse mõeldud vaid mereandide kõrvale. Isegi sõna hoisin pärineb kantooni keelest ning tähendabki just mereande. Algselt sisaldas see kaste ka ise mereande, peamiselt krevette, kuid aja möödudes sai selgeks, et odavam on mereannid sealt välja jätta. Nüüdseks põhinevad enamus hoisin kastmed sojaubadel ning nende kääritamisel tekkinud mahladel. Muideks, sobib see ka väga hästi dipina erinevate lihatoitude kõrvale, kuid mina kasutasin teda kohe liha maitsestamisel. Sellist rooga teha oli mu esimene kord, hoolimata sellest valmis üks isuäratavalt hea kana hoisin kastmes.

kana hoisin kastmes

Pisut riisi, pisut kana ja hoisin kaste

Nagu kõik muu meie lehel, ei ole ka käesolev toit midagi ülemäära keerulist. Kui olin valmis kokkama panin esmalt riisi tulele ja lisasin ka pisut maitset. Seejärel läks pannile kana, millele tuli siis ümber teha hoisini kaste. Muide, see pann – kõige parem leid üle pika aja. Nimelt sobib ta mitte ainult kõikide mu pliidiraudadega kokku, vaid temaga saab ka ahjus küpsetada. Kana valmis, riis samuti, jäi üle ainult toit lauale tõsta ja sinna pisut rohelist lisada. Kellel on käepärast ka söögipulgad, on aeg neile hääl sisse lüüa.

kana hoisin kastmes

Hiinapärane kergus

Ja nii ongi. Mõnusalt toitev, kuid samas kerge kõhutäis hiinapärast rooga ühe hõrgutava kastmega. Tuletan veelkord meelde, et hoisin kaste sobib ideaalselt ka dipiks kõikide lihasnäkkide kõrvale, seega kui teil juhtub seda üle jääma, teate kus kasutada. Nüüd ei muud kui sammud kaupluse Apelsin suunas, et leida omale kõik kodus vajalik ning enamgi veel ja proovige ka ise järele see kana hoisin kastmes!

kana hoisin kastmes

JÄTA OMA VASTUS

Please enter your comment!
Please enter your name here