kana õllemarinaadis

Valmistamisaeg: 20 min

Küpsetamise aeg: 10 min

Kokku kuluv aeg: 4 h 30 min

Koostisained

  • 400 g kanafileed
  • Pudel Kochi Nipperkini käsitööõlle
  • Sool
  • Pipar
  • 2 muna
  • 100 g jahu
  • 100 g rukkikama
  • Metsikut riisi
  • Punast kapsast

Valmistamisõpetus

  1. Selleks, et kanafilee ühtlaselt küpseks tambi kahe küpsetuspaberi vahel ühtlaseks.
  2. Määri kanafilee soola ja pipraga.
  3. Vala peale õlu ja tõsta jahedasse ning lase marinaadis seista 2-4 tundi.
  4. Keeda metsik riis.
  5. Klopi lahti muna ja tõsta ühele taldrikule jahu ning teisele rukkikama.
  6. Kasta muna jahusse, siis munasse ja viimasena rukkikamasse.
  7. Prae kana pannil mõlemalt poolt seni kuni kana enam ei vetru ja paneering on krõbe.
  8. Serveeri kana koos metsiku riisi ja punase kapsaga.

kana õllemarinaadis

Kana õllemarinaadis

Mis seal salata, mulle maitseb õlu – karastab, värskendab ja laseb elu igapäevastressi ühe mõnusalt mõruda ventiili abil endast välja lasta. Õlle abil saab lisada maitset ka toitudele ja seda täpselt sama moodi nagu seda tehakse veiniga ning üht sellist toitu me täna proovimegi. Lisame Kochi meistrite väärt käsitööõlu marinaadile ning teeme ühe hõrgutava kana õllemarinaadis.

kana õllemarinaadis

Õllega on selline vahva lugu, et teda mõistlikus koguses tarbides saame nautida mitte ainult head maitset vaid ka paljusid kasutegureid tervisele – täpselt nii, õlts on tervislik.  Esiteks on sellel väga hea mõju meie ajutegevusele, tänu humalale, mis mitte ainult ei paranda meie kognitiivseid võimeid vaid vähendab ka ohtu dementsusele ja alzheimeri tõvele. Lisaks ajule aitab päevas ühe õlle joomine ka südame tervist, vähendades südamehaiguste riski ja ohtu kõrgvererõhutõvele. Tagatipuks on õlles ka tohutul hulgal B-vitamiini ning fosforit, rääkimata selle toiteväärtusest – ega seda asjata vedelaks leivaks ei nimetata. Kõike seda teades võib julgelt neid Kochi käsitööõllesid ka toidu kõrvale nautida.

kana õllemarinaadis

Kana õllemarinaadis on üks väga lihtne roog ja mina teen seda tihti treeningujärgseks kõhutäieks – marineerin lihtsalt eelneval päeval ära. Kõigepealt otsisin välja ühe kausi, kuhu oma kanafilee kõige hellemal moel sisse sättisin. Lisasin sinna kõik marinaadi jaoks vajaliku – maitseained ja Kochi Nipperkini käsitööõlle, mille karamelline lõhn minu haistmismeeli väga mõnusal kombel erutama kippus. Nüüd tuli veenduda, et kana oleks tervenisti marinaadiga kaetud, segasin selle ka korralikult läbi ning jätsin ööks külmikusse oma aega ootama. Kui marinaad oli kanale oma isuäratava õllese maitse andnud, siis rullisin selle ka paneeringust läbi ning viskasin ootusärevuses kuumale pannile. Küpsetasin kuni kana kattis krõbe kiht paneeringut, kuid sees olid need õllesed mahlad jätkuvalt alles ja serveerisin riisi ning värske salatiga. Kõrvale võib pakkuda ka hapukoorekastet ning loomulikult ka üht külma õlut. Kana õllemarinaadis oli nautimiseks valmis.

Kana Õllemarinaadis

Köögis uute maitsetega katsetamine on üks tohutult põnev ettevõtmine ning siin suudavad erinevad käsitööõlled väga palju pakkuda. Kochi õllemeistritel on lai valik erinevaid maitseid mida soovitan julgelt oma toitudesse ja samuti ka nende kõrvale. Kana õllemarinaadis – proovi järele!

Vaata ka, kuidas valmib grillitud kanaliha lillkapsaga!

 

JÄTA OMA VASTUS

Please enter your comment!
Please enter your name here