Kilu guiche

Valmistamisaeg: 20 min

Küpsetamise aeg: 20 min

Kokku kuluv aeg: 1 h

Muretaigna koostisained

  • 650 g jahu nii, et 2/3 rukkikama ja 1/3 nisujahu
  • 2 muna
  • 300 g võid
  • 150 g hapukoort
  • Natukene soola

Täidise koostisained

  • 4 L suuruses muna
  • 1 pakk maitsestamata teralist kohupiima
  • 100 ml hapukoort
  • 1 pakk murulaugu toorjuustu
  • Natukene soola
  • 1 pakk kilufileed

Valmistamisõpetus

  1. Muretaigna tegemiseks lase võil toasoojas natukene sulada ja seejärel vahusta.
  2. Lisa vahustatud võile ülejäänud muretaigna komponendid ja mudi läbi.
  3. Täida koogivormi põhi muretaignaga ja tõsta külmkappi 20 minutiks, et taigen muutuks muredamaks.
  4. Sega täidise komponendid omavahel lisades munad kõige viimasena ja mikserdades läbi.
  5. Tõsta segu muretiagnale.
  6. Tõsta peale kilufileed ning tõsta quiche ahju 180 kraadi juures umbes 20-25 minutit.

Kilu quiche

Kilu quiche

Eesti Vabariigi sünnipäev läheneb meile tohutu kiirusega. Selle puhul võiks valmistada midagi meile väga südamelähedasest kalast. Ei, me ei mõtle räime, meie rahvuskala, vaid kilu, mis on eestlastele sama oluline kui räim. Vabariigi sünnipäeval on kilu suure tõenäosusega isegi olulisem. 🙂

Kilu quiche

Mõtlesime , et teeme kilust natuke midagi erilisemat ning meil valmis üks uhke ja maitsev quiche. Quiche on Prantsuse köögist pärinev munasegutäidisega lahtine pirukas. Selle valmistamine on küllaltki lihtne. Quiche on veel selle poolest hea pirukas, et seda võib süüa nii soojalt kui ka külmalt. Enamasti eelistatakse isegi seda külmalt süüa, aga soovitame proovida mõlemat moodi, et igaüks saaks ise otsustada, kuidas ta talle quiche kõige paremini maitseb.

Kilu quiche

Quiche’i valmistamine on palju lihtsam, kui on olemas hea koogivorm, millega küpsetada. Kui teil on olemas selline vorm, siis väga hästi, aga kui ei ole, siis me soovitame sellist koogivormi, millel on eemaldatav põhi. Quiche on selline viguriga pirukas, mida võib olla natuke raske küpsetusvormist eemaldada, kuid õige vormiga käib see lihtsalt. Meie saime enda koogivormi Apelsini poest.

Kilu quiche

Kilust quiche küpses meil kenasti kuldpruuniks ning maitses oivaliselt. Soovitame seda retsepti kindlasti kõigile neile, kes soovivad Eesti Vabariigi aastapäeval kilu pakkuda, kuid soovivad seda teha põnevamal kujul.

JÄTA OMA VASTUS

Please enter your comment!
Please enter your name here