Valmistamisaeg: 15 min
Küpsetamise aeg: 0 min
Kokku kuluv aeg: 4 h 15 min
Koostisained
- 200g küpsiseid
- 150 g pähkleid
- 100 g marmelaadi
- 150 g soolata võid
- 1 spl suhkrusiirupit
- 200 g tumedat šokolaadi
Valmistamisõpetus
- Tükelda 200 g küpsiseid ja tõsta kaussi.
- Haki 150 g pähkleid parajaks suuruseks (mitte liiga väikseks).
- Lõika 100 g marmelaadi kuubikuteks ja jällegi mitte väga väikesteks.
- Sulata sulatuspotis 150 g võid ja vala koostisosadele.
- Sulata sulatuspotis ka 200 g tumedat šokolaadi ja vala koostisosade hulka.
- Lisa 1 spl suhkrusiirupit ja sega kõik koostisosad.
- Tõsta segu toidukilesse nii, et oleks üks pikk toru ja tõsta külma vähemalt 4 tunniks või üle öö.
Kirju koer
Nüüd tuleb enne väike trummipõrin, tõrrrrrtrrrr-trõ-trõhhh, sest meie laual lamab Kirju koer! Kõigi lemmik Kirju Koer! Võtsin täna koogi külmkapist välja, seisis seal terve öö, sest nii tuleb kõige parem. Kui terveks ööks ei taha kooki külmkappi tahenema jätta, siis piisab ka neljast tunnist, aga mida kauem hoida, seda parem. Ma ei tea kedagi , kes teaks kedagi, kellele ei meeldiks Kirju koer. Kuidas siis teha seda imehead kooki?
Valmistamine on küllaltki lihtne. Kui sulle meeldivad küpsised, pähklid, marmelaad ja šokolaad, siis sul läks hästi, sest nende kõigi komponentide segamisel valmibki Kirju koer. Või ja šokolaad tuled ainult enne kokku segamist sulatada.
Sulatamiseks meie kasutasime sulatuspotti. Jah, on olemas selline spetsiaalne sulatuspott. Väga mugav kasutada. Sulatab kõik, mis sulatamist vajab. Valad tilast lihtsalt vee sisse, eraldi veevanni pole vaja teha. Pott on roostevabast terasest ja saad nõudepesumasinas ka pesta. Sulatuspoti saime Apelsinist.
Kui kõik koostisosad on kokku segatud, siis vooli segust piklik toru ning keera toidukilesse. Edasi aseta kook külmkappi tahenema. Kui on piisava aja külmikus olnud, siis võta Kirju Koer välja ning aseta taldrikule. Meie enda taldrik on pärit Gastrolinkist. Tähtis on, et kook oleks piisavalt tahke, et teda oleks võimalik lõigata. Lõika paraja suurusega viilud. Viilud lõika täpselt nii paksud, et nad ära ei laguneks ja Kirju Koer ongi söömiseks valmis.