suupisted

Valmistamisaeg: 5 min

Küpsetamise aeg: 5 min

Kokku kuluv aeg: 10 min

 

Koostisained

  • 1 karp kitsepiima toorjuustu
  • 0,5 tl tüümiani
  • soola ja pipart
  • 3-4 spl granaatõuna seemneid
  • vedelat mett või agave siirupit
  • 8-12 viilu hapusaia

Valmistamisõpetus

  1. Sega toorjuust maitseainetega
  2. Puhasta granaatõun
  3. Rösti hapusai 
  4. Määri röstsaiale peale toorjuustu kreem, kaunista granaatõunaseemnetega ja nõruta peale veidi mett või siirupit

Kitsejuustukreemi ja granaatõuna suupisted

Täna avame uksed kitsejuustukreemi ja granaatõuna maailma – kombinatsioon, kus kohtuvad kitsejuustu pehme kreemisus ja granaatõuna mahlane magus sära. Need suupisted pole mitte ainult maitseküllased, vaid ka visuaalselt vinge välimusega. Suupiste sobib imeliselt vestluspauside vahele. Peale mekkimist on ka kõneainet rohkem, sest retsept üllatab oma meeldiva maitse ja tekstuuriga. Kitsejuustukreemi ja graanatõuna suupisted sobivad imeliselt mõnele peolauale, nende stiilne välimus ning meeliülendav maitse lööb külalised pahviks.

Kitsejuustul on pikk ajalugu, ulatudes tagasi tuhandeid aastaid. Erinevates kultuurides on kitsepiimast valmistatud juust olnud nii igapäevaseks toiduks kui ka pidulikuks delikatessiks. Antiik-Kreeka ja Rooma kultuurides hinnati kõrgelt kitsejuustu kvaliteeti ja maitset. Granaatõuna ajalugu on sama pikk ja mitmekesine, ulatudes Kesk-Idast kuni Vahemere piirkonnani. Antiik-Kreekas ja Roomas sümboliseeris granaatõun viljakust ja küllust. Erinevates kultuurides on granaatõuna viljaliha ja mahl olnud nii toidu kui ka meditsiini oluline osa. Nende kahe komponendi kohtumine köögis kajastab tänapäevaste ja traditsiooniliste maitsete ühendamist.

Serveerimisel tuleb rõhku panna visuaalile, et toit paistaks silma ja näeks atraktiivne välja. Seetõttu kasutasime kodu- ja köögitarvikute poest Apelsin ostetud tumedas toonis serveerimisalust. Tumeda tausta peal tuleb eriti hästi esile hele kitsejuust koos saiaga. Kõige lõpetuseks lisasime kuldse meekihi, mis andis välimusele kui ka maitsele viimase noodi.

Kitsejuustukreemi ja granaatõuna suupisted tekitavad kindlasti uudishimu ja küsimusi, kuidas küll sa need tegid, mida siin kasutatud on. Vähesed komponendid, mis omavahel koos pakuvad eriskummalise maitseelamuse. See on retsept, mida peab peale serveerimist paljundama. Suure tõenäosusega ei ole külalised ilma retseptita nõus koju minema.

JÄTA OMA VASTUS

Please enter your comment!
Please enter your name here