Pavlova

Valmistamisaeg: 30 min

Küpsetamise aeg: 1 h

Kokku kuluv aeg: 2 h

Koostisained

  • 5 L muna
  • Näpuotsaga soola
  • tl veini või õunaäädikat
  • 1 tl kartulijahu
  • 300 g peensuhkrut
  • 1 vanilje kohupiimapasta
  • 200-300 ml vahukoort
  • 2 spl suhkrut
  • Mündilehed

Valmistamisõpetus

  1. Eralda toasoojad munakollased valgetest.
  2. Lisa munavalgele näpuotsaga soola ja tl veini või õunaäädikat ning vahusta munavalge kergeks vahuks.
  3. Seejärel lisa osade kaupa suhkur ja vahusta.
  4. Kui on vaht on moodustunud, sega kergelt sõelutud kartulitärklis munavahuga.
  5. Kuumuta ahju 200 kraadini ja kui ahi on kuum aseta besee ahju ja keera temperatuur kohe 150 kraadi peale.
  6. Jäta kook tunniks ahju ja keera temperatuur siis maha.
  7. Hoia ahjuuks praokil ja lase koogil ahjus jahtuda.
  8. Vahusta 200-300 ml vahukoort 2 spl suhkruga.
  9. Aseta beseele lusikaga vanilje kohupiimapastat ja sinna peale lase tordipritsist vahukoort.
  10. Kaunista kook marjade ja mündilehtedega.
  11. Puista peale peensuhkur.

Pavlova

Klassikaline pavlova värskete marjadega

Pavlova on kindlasti üks luksuslikuma ja parima maitsega kook üldse. Vähemalt meie Retseptisahtlis arvame nii! Margitil tulevad need muidugi ka imeilusad välja alati. Pavlova eripära seisneb selles, et pealt on ta krõbe ja seest hästi pehme nagu vahukomm. Oleme varasemalt teinud ka šokolaadi pavlovat, mis on samuti ülim!

Pavlova tegemine tähendab aga palju munade vahustamist. Kes teeb mikseriga, kes teeb vispliga… Muideks, käisime hiljuti taas meie ühes lemmikpoes Aplesinis ja leidsime sealt igasuguseid vajaminevaid tooteid kööki. Kahte neist kasutasime ka Pavlova tegemisel. Leidsime ühe heast plastmassist kausi, mille sees saab ka mikseriga vahustada. Materjal oli hea, sest ei hakanud hullult “plärisema” mikserdamise ajal, selline paksem ja tugevam. Samas Selliseid kausse kulub alati ära, sest taigna tegemiseks läheb ikka vaja kaussi ju.

Pavlova

Teine asi, mida kasutasime oli armas väike sõel. Sellega raputasime tuhksuhkrut pavlova peale. Tegelikult peab ju päris paljudele kookidele peale raputama kas tuhksuhrut või kakaod ja just sellise pisikese sõelaga on seda väga lihtne teha. Käega raputades võivad jääda ebaühtlased laigud.

Kindlasti mõtlete ka teie (paljud sõbrad on igatahes juba uurinud), et kust saab selliseid ilusaid koogialuseid. No see konkreetselt on Margiti enda oma, kuid nägime palju sarnaseid ka seal Apelsini poes ja ka Koduekstras oleme näinud. Need on klaasist, kuid kerged ja väga efektsed koogi serveerimisel.

Vaata ka meie šokolaadi pavlova retsepti!

1 kommentaar

JÄTA OMA VASTUS

Please enter your comment!
Please enter your name here