Valmistamisaeg: 10 min
Küpsetamise aeg: 35 min
Kokku kuluv aeg: 45 min
Koostisained
-
8 muna
- 1 keskmine paprika
- 12 kirsstomatit
- 250 g fetat
- Hakitud koriander
- Peotäis basiilikut
- Sool
- Pipar
Valmistamisõpetus
- Klopi suuremas kausis 8 muna.
- Lisa sool ja hakitud koriander ning sega.
- Lisa munade hulka külmutatud köögiviljad ja hakitud paprika ning sega uuesti.
- Vala segu ahjuvormi ja tõsta peale pooleks lõigatud kirsstomatid ning lisa feta.
- Tõsta ahju 200 kraadi juures 35 minutiks.
- Kaunista pealt basiilikuga.
Köögivilja frittata fetaga
Iga toreda päeva aluseks on maitsev hommikusöök. Kui tõused hommikul üles, uni silmis ja pea veel õigesti ei tööta, siis üks korralik ja toekas hommikusöök aitab kindlasti kehal paremini üles ärgata. On olemas hommikusöögifänne, kelle jaoks munad ja peekon on ainuke õige hommikusöök. Kuid tegelikult on võimalik mune valmistada mitmel erineval viisil. Näiteks guugeldades leidsime kerge vaevaga artikli, kus õpetatakse viiekümnel erineval moel mune valmistama.
Meie üks lemmikutest munaroogadest on kindlasti omlett. See on kui hommikusöökide pitsa, sest sinna on võimalik lisada põhimõtteliselt kõike, mis pähe tuleb. Meil valmis Itaalia omlett ehk frittata, mis saab kindlasti ka teie lemmikuks.
Frittata valmistamiseks oli meil vaja aedvilju. Meie jaoks oli valik küllaltki lihtne, sest Härmaviljal on täpselt selline aedviljasegu olemas, mis sisaldab porgandit, brokolit ja lillkapsast. Mõnus värviline kooslus, lisaks sisaldab selline kirgas segu ka rohkelt vitamiine. Kui terve pikk päev ees seisab, siis on ju väga tervitav, kui saab kohe hommikul ennast vajalike vitamiinide ja mineraalidega täis laadida. Ega see munagi kasulikkusest maha jää. See sisaldab rohkelt munavalku, mis on ülimalt kõrge toiteväärtusega.
Kui frittata valmis sai, siis selgus, et see pole mitte mingi tavaline kerge omeltike, vaid korralik kõhutäis. Kui eelnevalt mõtlesime, et frittata sobib ideaalselt hommikusöögiks, siis tegelikult passib see ka toitvaks lõuna- või õhtusöögiks. See meenutab nagu suurt soolast kooki ning ühest tükist juba piisab, et kõht täis saada. Tore ongi, et seda jätkub ka järgmiseks päevaks. Näiteks, kui õhtul frittata valmis teha, siis väga lihtne on see hommikul kerge vaevaga soojaks lasta.
Kes soovib veel mehisemat frittatat, siis võib loomulikult ka liha lisada. Näiteks väga levinud on hakkliha-juustu frittatad. Meie igatahes jäime tulemusega väga rahule, eriti meeldis selline toekas roog meie meesperele.
[…] ostnud panni, mille saba saab ahjupanekuks eemaldada, siis kõnetas mind kummalise nimega retsept köögivilja fritata fetaga. No ja et mul on jätkuvalt käimas isiklik väljakutse teha läbi võimalikult palju erinevaid […]