Valmistamisaeg: 15 min
Küpsetamise aeg: 20 min
Kokku kuluv aeg: 35 min
Koostisained
- 83 g hakitud kalkunirinnaliha
- 161 g õuna
- 6 g oliivõli
- 105 g peeti
- 32 g TERE klassikalist kodujuustu
- 0.5 muna
- 1 küüslauguküüs
- pool sibulat
- Sool
- Pipar
Valmistamisõpetus
- Sega hakkliha kodujuustu, muna, hakitud sibula ja küüslauguga.
- Maitsesta soola ja pipraga.
- Vormi hakkmassist kotletid ja prae pannil kuldpruuniks.
- Salatiks riivi keedupeet ja õun.
- Sega kokku ning maitsesta kergelt soola ja pipraga.
Kotletid kalkuniliha ja kodujuustuga
Retseptisahtlil valmis taas koostöös Fitlapi ja Heiki Mägiga üks vahva videoretsept. Vahel on nii, et kui püüad muudkui välja mõelda igasuguseid huvitavaid, põnevaid ja erilisi retsepte, siis kipub ununema, et lihtne ja kodune toit on ju ka tegelikult väga maitsev. Ning mis eriti tähtis – see on ka tervisele hea! Tänaseks toidusoovituseks on kotletid kodujuustu ja kalkunilihaga.
Kotletid ei pea alati olema tehtud sea- või veiselihast. Ka linnulihast kotletid on väga maitsvad ning mahlased, eriti just kalkunilihast. Kodujuust on imeline toiduaine, mis on kindlasti ka figuurisõprade üks lemmikutest. Seda ei pea aga alati kasutama kui salatina, ka toidu sees küpsetatuna on see hea. Meie kasutasime TERE Klassikalist kodujuustu, mis sobib väga hästi ka toidu sees kasutamiseks, sest see ei ole liiga vedel. Teeb toidu mahlasemaks ja juustusemaks, kuid mitte rammusaks. Hea nipp on ka kodujuustu panna omleti sisse!
Kotletid on suurepärased koos värske salatiga. Peedi- ja õunsalat on kasulik ja vitamiinirikas ning palju erilisem kui lihtsalt tomati-kurgisalat. Kuna kotletid on juba tehtud kodujuustust ehk piimatootest, siis salatile ei lisakski mingit koorekaste juurde. Seda enam, et õun ja peet maitsevad ise nii hästi juba. Kes soovib, võib lisada ka soola ja pipart. Nii kiirelt saigi valmis taas üks eriti kerge ja tervislik söök, mida võib julgelt nautida nii lõunal kui õhtul.
Vaata veel TERE retsepte!