Tuulehaug

Valmistamisaeg: 15 min

Küpsetamise aeg: 0 min

Kokku kuluv aeg: 15 min

Koostisained

  • M.V.Wooli kuumsuitsu tuulehaugi
  • 150 g toorjuustu
  • 2 tl wasabi pulbrit
  • Leivakorvikesed
  • Küüslaugu idud

Valmistamisõpetus

  1. Puhasta kuumsuitsu tuulehaug ja tee parajad tükid.
  2. Sega 150 g toorjuustu ja 2 tl wasabi pulbrit.
  3. Täida leivakorvikesed toorjuustu ja wasabi seguga.
  4. Lisa peale kuumsuitsu tuulegaugi.
  5. Kaunista küüslaugu idudega.

Tuulehaug

Kuumsuitsu tuulehaug suupistekorvikestes

Meie viimases Kokakoolis tegime eriti maitsvaid ja uhkeid suupisteid. Ilmselt kõik teavad neid leivakorvikesi, millest on hea igasuguseid suupisteid valmistada. Küll aga olen kuulnud, et paljudel saavad mõtted otsa, et mida siis ikkagi nende korvikeste sisse panna, sest ei taha ju iga kord sama asja pakkuda. Enamasti tehakse mingeid juustu-küüslaugu või singiga täidiseid. Margitil igatahes ideid jagub ja tema pakkus välja midagi hoopis erilisit – kuumsuitsu tuulehaug toorjuustuga.

Nende korvikeste meisterdamiseks ei lähegi palju asju vaja. Muidugi kala peab olema värske ja hästi tehtud. Meie kuumsuitsu tuulehaug pärineb M.V.Wooli Mati Kalapoest, mida tõesti soovitan kõigile, sest valik on seal supper ja alati võib kindel olla kvaliteedis. Tuulehaug on ise päris luine kala ja seda on üsna tüütu puhastada, kuigi maitseb väga hästi.

Et aga tuulehaug korvikestes ilusti püsiks ja maitseks ka mahlaselt, siis tuleks korvi põhja määrida toorjuustu ja wasabi segu. Wasabi lihtsalt sobib hästi kokku kalatoitudega ja annab põneva maitse. Küüslaugu idud on aga kaunistamiseks suurepärased asjad, mis ka maitsevad hästi.

Kokakoolis igatahes olid need korvikesed kuum kaup ja kõik said aru, et kui lihtne on tegelikult teha midagi erilist ja maitsvat, mis pakub ka palju silmailu! Tuleb lihtsalt veidi kastist välja mõelda 😉

Vaata veel suupistete retsepte!

JÄTA OMA VASTUS

Please enter your comment!
Please enter your name here