Lõikelaud

Aeg on kirjutada teile taas vajalikest tööriistadest köögis. Hiljuti kirjutasin pikemalt nugadest. Väga oluline asi köögis on ka lõikelaud. Sest mille peal sa ikka lõikad ja hakid, kui mitte lõikelaua peal. Mina soovitan, et lõikelaudu tasuks varuda kohe mitu koju, sest suurema kokkamise ajal on jube tüütu ühte lõikelauda pesta kogu aeg.

Koduekstrast leiab päris suure valiku lõikelaudu – puidust ja plastmassist, suuremaid ja väiksemaid, õhemaid ja paksemaid ning ka väga erinevas hinnaklassis. Puidust lõikelauad on ise juba ilusad ja kaunistavad kööki ning muudavad selle hubasemaks. Samas puidust lõikelaud on hea igasuguste mahlaste asjade lõikamiseks, sest puidu kare pind takistab libisemist. Puidust lõikelaud on ka ilus serveerimisel. Näiteks kui lõikad leiba ja siis seveerid selle lõikelaual. Samas on ka ilus sinke ja juuste lõigata ja serveerida ikka puidust lõikelaual. Kusjuures, juustu ongi eriti hea lõigata just puidust lõikelaual.

Plastmassist lõikelaud on mugav just neile, kes palju ja tihti kokkavad. See haakub ka ilusti töötasapinnaga. Plastmassist lõikelaual on jällegi sellepärast hea lõigata igasuguseid mahlaseid asju, kuna plastikpinna saad kiirelt vee all puhtaks teha ja ära kuivatada ja samas ei jää ka plekke külge (näiteks tomati- või maasikaplekke). Lisaks on hea ka liha fileerida, sest kareda puidust pinna külge jääb toores liha kinni. Plastmassist lõikelauad on odavad ja neid võib küll kappi kohe mitu varuda ja erinevas suuruses.

Mõistlik oleks omale soetada kohe mitu eri toonides lõikelauda, sest nii saad näiteks kala jaoks jätta ühe lõikelaua, sibula hakkimiseks teise ning muude vähem lõhnavate toiduainete jaoks kolmanda. See on nii hügieenilisem kui ka kindlasti mugavam.

JÄTA OMA VASTUS

Please enter your comment!
Please enter your name here