Kräsupea kook

Valmistamisaeg: 30 min

Küpsetamise aeg: 15 min

Kokku kuluv aeg: 12 h 45 min

Koostisained

Koogipõhi

  • 4 muna
  • 4 dl suhkrut
  • 6 dl nisujahu
  • 2 tl küpsetuspulbrit
  • 400 g paksemat hapukoort

Täidis

  • 200 g hapukoort
  • 100 ml vahukoort
  • 2-3 spl kakaod
  • 0,5 tl vaniljesuhkrut
  • 2 spl suhkrut
  • 150 g kompotikirsse

Glasuur

  • 200 g tumedat šokolaadi
  • 3 spl piima
  • 1 spl võid

Valmistamisõpetus

  1. Sega 4 muna, 4 dl suhkrut, 6 dl nisujahu, 2 tl söögisoodat ja 400 g hapukoort omavahel.
  2. Jaota tainas pooleks kahte kaussi ning lisa ühele kogusele 2-3 spl kakaod.
  3. Vala eri värvi tainad erinevatesse vormidesse, mis on küpsetuspaberiga kaetud.
  4. Küpseta mõlemat koogipõhja 180-kraadises ahjus 25 minutit kuni koogi sisse torgatud puutikk puhtaks jääks.
  5. Lase küpsenud koogipõhjal jahtuda ja tükelda hele põhi ning sega heledad koogitükid vahukoore ja hapukoore seguga.
  6. Aseta alumine tume koogipõhi vormi, määri sellele hapukoort ja kata 1/2 torditükke hapukoore-vahukoore seguga.
  7. Pane kirsid tükkide vahele.
  8. Kata teise koogipõhjaga ja peale pane ülejäänud koogitükkide hapukoore-vahukoore segu.
  9. Glasuuri valmistamiseks sulata potis 1 spl võid, sega juurde 3 spl piima ja 200 g tumedat šokolaadi.
  10. Sega ühtlaseks ja lase veidi jahtuda.
  11. Vala glasuur koogile.
  12. Lase koogil umbes öö läbi külmkapis seista.

Kräsupea kook

Kräsupea kook

Kui ma Teelega kokku sain, siis meil mõlemal oli mõttes teha mingi magus tort. Pidasime aru päris pikka aega kuni ma silmasin Teele juukseid ning kohe tuli meelde Kräsupea kook. On nagu tort ja nagu ei ole ka. Õige Kräsupea kook peab olema mahlane maitsev segadus, mille tegemine nõuab küll rohkem aega, kuid tulemus on seda väärt.

Kõikide kookide vundamendiks ei ole mitte koogipõhi, vaid õige koogivorm. Enda koogivormi saime Apelsinist. Kooki on kõige parem valmistada klaasist kõrgemate äärtega koogivormis, sest siis saab kihte ladudes koogil silma peal hoida. Nii õnnestub Kräsupea kook kindlasti.

Kräsupea kook

Alumine põhi tuleb kenasti vormi sobitada, vajadusel lõika ääred parajaks. Pealmist kihti võib laduda natuke vabama käega. Kokkuvõttes on Kräsupea kook magustoit, kus esmatähtis on maitse ning õige komponentide asetus.

Kui kook sai valmis, siis pidasime kiusatusele vastu ning panime ööseks külmkappi seisma. Külmas hoidmine aitab koogil taheneda ning maitsetel paremini seguneda.

Meie Kräsupea kook õnnestus 100%. Tuli isegi päris kena ja korrapärane. Serveerisime selle juba meie lugejatele tuntud kuldse äärega taldrikul, koos kuldse magustoidu lusikaga. Taldrik ja lusikas on pärit Gastrolinkist.

Kräsupea kook

JÄTA OMA VASTUS

Please enter your comment!
Please enter your name here