Lillkapsas

Valmistamisaeg: 5 min

Küpsetamise aeg: 10 min

Kokku kuluv aeg: 15 min

Koostisained

  • lillkapsast
  • parmesani
  • riivsaia
  • soola
  • maitseaineid
  • 2 spl oliivõli
  • hapukoort
  • tilli

Valmistamisõpetus

  1. Lõika lillkapsas parajateks tükkideks ja tõsta minigrip kotikesse.
  2. Vala kotti 2 spl oliivõli, siis jäävad maitseained paremini lillkapsa külge.
  3. Lisa koti sisse, riivitud parmesan, riivsai ja maitseained.
  4. Raputa kotti, et kõik läheks ühtlaselt segamini.
  5. Kalla maitsestatud lillkapsad ahjuplaadile.
  6. Küpseta 180 kraadises ahjus umbes 10 minutit.
  7. Tee kõrvale hapukoorest ja tillist dipikaste.

Krõbe lillkapsas parmesani ja dipiga

Kuna meil jäi ühest roast üle pisut lillkapsast, mõtlesin sellest õhtuks kerged snäkid teha. Muuhulgas leidsin väärt kasutust ka minigrip kotikestele, mille nädala eest Apelsini poest kaasa haarasin.

Lillkapsas on ideaalne suupiste – selles on peaaegu kõik vitamiinid ja mineraalid, mida meie keha vajab ning väga vähe kaloreid. Trumbates sealjuures, õige maitsestamise korral, üle ka parimad kartulikrõpsud. Just maitsestamisel olid need kotikesed suureks abiks, sest lihtsalt kausis segades ei pruugi lillkapsas kogu vajalikuga ühtlaselt kaetud saada. Muide piirduma ei pea pelgalt snäkkidega – neid on võimalik kasutada ka näiteks liha kiirmarineerimiseks või lihtsalt toitude hoiustamiseks.

Lillkapsas

Kui lillkapsas tükeldatud, kallasin tükid koos muu vajalikuga kotikesse ning raputasin suletud kotti seni kuni tükid said ühtlaselt maitseainetega kaetud. Küpsetamiseks valasin koti sisu ahjuplaadile ja jätsin ahju valmima. Tõeliselt lihtne viis snäkkide valmistamiseks.

Pärast ahjust välja võtmist jätsin lillkapsa jahtuma ning tegin sinna kõrvale mõnusa dipikastme, sest ühel korralikul snäkikandikul on koht ka heal kastmel, sobis teine ju nii hästi meie lauale. Kusjuures, kandikuks kasutasin seda sama ahjuplaati, mida küpsetamisekski – samuti üks väga õnnestunud leid Apelsinist.

Lillkapsas

Lõpptulemuseks sai lillkapsas väga maitsev ning võttes arvesse, kui lihtne seda valmistada oli, leiab selline suupiste tulevikuski tee meie lauale.

JÄTA OMA VASTUS

Please enter your comment!
Please enter your name here