Valmistamisaeg: 5 min
Küpsetamise aeg: 15 min
Kokku kuluv aeg: 20 min
Koostisained
- Nõo Maamehe singki
-
Tortillad
-
Juustu
-
Ananassi
- Lehtsalatit
- Avokaadot
Valmistamisõpetus
- Aseta toritilla lõikelauale ja raputa riivjuustu.
- Tõsta peale singid nii, et tortilla oleks ilusti kaetud.
- Lisa väikesteks tükkideks lõigatud ananass ning tõsta peale salatilehed.
- Aseta kõige peale teine tortilla ja raputa peale riivjuustu.
- Tõsta 180 kraadi juures ahju 15 minutiks.
- Serveeri avokaadoga.
Quesadillad suitsusingiga
Mis juhtub siis, kui Eesti suitsune sink ning särtsakas Mehhiko köök omavahel kokku saavad? Sellest sünnivad quesadillad, mis meie arvates viivad keele alla kõigil, kes seda kasvõi korra proovivad. Kellel ei vii, ju siis sellel on lihtsalt paha tuju, sest tegu on väga lihtsa ja loogilise roaga, mis koosneb maitsvatest koostisosadest ning miinuseid väga sellel polegi. Kui sulle meeldib juust ja sink, siis quesadillad meeldivad sulle ka.
Uus aasta toob alati kaasa uued hooajad, nii spordis kui ka telesaadetes. Ott Tänak siin alustas uut autoralli hooaega. Kelly teeb suuri tegusid suusamägedel, tihti näidatakse telekast mõnda pallimängu ja kaugel see Eesti Laulu finaalgi enam on. Kõiki seltskondlikke filmiõhtuid ja teleka vaatamisi on alati parem nautida siis, kui on olemas ka õiged ja sobivad snäkid ning muu söögipooline. Miks mitte, siis valmistada ühed maitsvad quesadillad.
Kui kutsud sõbrad külla ning kellelegi quesadillad ei peaks meeldima (ei tea, kuidas see üldse võimalik on), siis õnneks sa ei kuluta nende valmistamisele väga palju aega ja vaeva. Mis seal rasket saabki olla, kui kõik asjad on põhimõtteliselt olemas. Ostad tortillad, suitsuse Nõo Maamehe singi ning oma lemmikjuustu. Kes soovib võib vahele panna ka maisi või ananassi. Kui muidu on alati seltskonnas vaidlus, et kas ananass pitsale sobib või mitte, siis kui quesadillade vahelt võib seda leida päris tihti. Mugav süüa ka. Võtad kätte ja sööd, kahvli ja noa võid kohe ära unustada.
Ega midagi muud, kui telekapult kätte, sõbrad külla, kuumad quesadillad lauale ning lõbus õhtu võibki alata. Kõrvale sobib serveerimiseks väga hästi Mehhiko õlu või mõni värskendav omavalmistatud limonaad. Limonaadide retseptid leiad siit.
Aga kui salatileht ahju panna, läheb see ju koledaks? Kas siis tuleks see hoopis peale quesadilla ahjust tulekut vahele panna?
Päris nii värske ja kena kui pakist välja võttes salatileht ei jää jah. Selle võib alati ka ahjust välja võttes vahele panna, aga kui juust korralikult tortilla külge sulab, siis võib olla raske seda avada. Tegelikult ei ole salat selles retseptis ka põhikomponent, mistõttu võib selle soovi korral välja jätta 🙂