Valmistamisaeg: 10 min
Küpsetamise aeg: 25 min
Kokku kuluv aeg: 1 h 35 min
Koostisained
- 4 kanakoiba
- 250 g jahu
- 1 tl soola
- 1 tl pipart
- 3 tl paprika maitseainet
- 240 g keefiri
- 1 suur muna
- 2-3 spl oliivõli
Valmistamisõpetus
- Sega maitseained omavahel ja lisa jahu ning sega läbi.
- Teises suuremas kausis sega/vispelda keefir ja muna kuni on ühtlaselt segunenud.
- Tõsta 20-30 minutiks kanakoivad keefir ja muna segusse.
- Võta kanakoivad marinaadist välja ja lase üleliigne marinaad kanalt maha tulla.
- Kasta kanakoivad õli sisse ja siis igast küljest jahusegusse ning raputa üleliigne jahusegu kana küljest ära.
- Lase küpsetuspaberil seista 20-30 minutit.
- Tõsta kanakoivad kuumaõhu fritüüri ja küpseta 20 minutit.
- Serveeri koos dipiga.
Krõbekana Kentucky moodi
Mõned kuud tagasi sai kinnitust tõsiasi, et meie blogil on kõikse vingem lugejaskond ning teie abil saime Eesti Blogiauhindadel esikoha. Preemiaks sai meile üks väga vahva riistapuu nagu kuumaõhu fritüür ehk selline fritüür, milles toit ei küpse mitte õlis vaid nagu nimi ütleb – kuumas õhus.
Mõtlesime seda aparaati järele testida ja võtsime ette teha krõbekana nagu seda teeb KFC ning tänu kauplus Apelsin abile jõudis see eriline roog ka meie lauale.
Ma olen kindel, et te kõik olete ühel või teisel moel puutunud sellise nimega nagu KFC (Kentucky Fried Chicken). Tegu on kiirtoiduketiga, mis oma valikus pakub eelkõige friteeritud ehk krõbekana – paneeringus kana küpsetatakse keevas õlis krõbeda koorikuga kunstiteosteks, millest küllalt saamiseks peab tõsiselt vaeva nägema. Mina küpsetasin meie kana just selle kuuma õhuga, kuid kel seda võimalust pole – pange potitäis õli kuuma (keerake temperatuurinupp 350 peale), tõstke sisse fritüürkorv ning valmistuge kunsti tegema!
Esimese asjana panin valmis kaks kaussi – ühte segasin kokku munad ja piima, teise läksid kokku kõik paneeringu tainaks vajalik. Tainas tuleb segada võimalikult ühtlaseks massiks, ilma igasuguste jahutükkideta ning ka vürtsidest võiks alles jääda samas suuruses tükid. Seejärel panin valmis kolmanda kausi, kuhu jäi ootama oliiviõli. Võtsin kanakoivad ning uputasin need muna ja piima segusse umbes 30-ks minutiks ootama, seejärel oliiviõlisse ning kõige lõpuks katsin paneeringuga. Mõte peaks kõigel olema see, et esimene segu aitab säilitada mahlu kanalihas, paneering lisab krõbeduse ning õli aitab seda kana küljes kinni hoida. Sedasi tulebki üks mõnus krõbekana.
Fritüüri tuleks kanad jätta vastavalt kasutusjuhendile, mina jätsin need küpsetuspaberi peal umbes 30-ks minutiks kuuma saama ja seejärel tõstsin need serveerimiseks fritüürkorvi. Sobib imehästi selle toiduga koos lauda katma ning on mugav ka. Kõige kasulikum neile, kes oma krõbekana õlis küpsetavad.
Nimelt, kui oled oma kanakoivad ettevaatlikult õlisse tõstnud, siis selle korvi abil saab kana mugavalt ja ohutult kuumast õlist välja tõsta ning kana nõrguma jätta. Peale üleliigse õli maha voolamist on Kentucky kanakoivad valmis söömiseks.
Krõbekana on üks minu lemmikuid, mitte ainult maitse pärast ,vaid seda on ka väga põnev valmistada – mänguruumi on laialt ning saad uusi maitseid sellele nii paneeringu kui ka hiljem kastete abil mitmel viisil anda. Leia sinagi omale üks asjalik fritüürkorv, kauplus Apelsin saab sealjuures kindlasti abiks olla ning anna oma toidutegemisele veel üks väljund!