Valmistamisaeg: 10 min
Küpsetamise aeg: 5 min
Kokku kuluv aeg: 15 min
Koostisained
- Nõo Lihavürsti Krõbekanaampse
- Pita saia
- Peedihummust
- Beebispinatit
Valmistamisõpetus
- Lõika pita sai keskelt lahti.
- Prae pannil Nõo Lihavürsti Krõbekanaampsud.
- Lisa pita saia vahele peedihummust.
- Lisa pita vahele beebispinatit ja krõbekanaampsud.
- Soovi korral võid pita vahele veel komponente lisada.
Krõbekana-peedihummuse pita
Kõnnid linnapildis ning järsku märkad, et kõikjal on sõna pita. Enamasti müüakse erinevates söögikohtades pita kebabi. Pita on tegelikult teatud sorti leib, mis eestlaste jaoks liigitub pigem valge leiva kategooriasse. Tegu on lameleivaga, mis on valmistatud pärmitaignast ning valmistamiseks on kastutatud nisujahu. Tavaliselt on pita leib ka ümmarguse kujuga.
Proovisime, siis ka ise teha pita leivaga midagi huvitavat ja maitsvat. Selle jaoks võtsime pita leiva. Sellist leiba on laialdaselt müügil pea igas toidupoes. Teine põhiline koostisosa mida kasutasime on Nõo Lihavürsti Krõbekanaampsud. Need kanaampsud on ka tõesti krõbedad. Valmistada võib neid ahjus, saab ka pannil praadida või süüa täitsa ka täitsa niisama, ilma soojaks tegemata. Lisaks on need seest täidetud toorjuustuga. Tänu sellel jäävad kanaampsud väljast krõbedad, kuid seest mõnusalt sametised ning mahlased.
Kanaampsudele seltsiks lisasime pita sisse peedihummust ning beebispinatit. Peet ja spinat sobivad ideaalselt omavahel kokku nii maitse kui ka värvide poolest. Miks siis mitte neid ka meie pitasse lisada.
Kokkuvõtvalt võib öelda, et tegu on väga lihtsa, kiire ning kergesti valmistatava eine või vahepalaga. Samuti on tegu einaga, mida on väga mugav süüa. Kes soovib, võib lisada veel näiteks kreeka jogurti kastet või caesari kastet, olenevalt maitse-eelistustest.