Valmistamisaeg: 10 min
Küpsetamise aeg: 10 min
Kokku kuluv aeg: 20 min
Proovi kuidas tahad, aga suupistete peale mõeldes ei saa kuidagi üle ega ümber täidetud munadest ja singirullidest. Singirulle me täna täitma ei hakka, aga üht eriti mõnusat snäkiretsepti, mis hõlmab ka poolikuid keedetud mune, tahaks teiega jagada küll.
Nagu eelneval paaril päeval teiega juba jaganud oleme, on ka tänane snäkisoovitus kalandusvaldkonnast. Seekord siis M.V.Wooli kuumsuitsutatud kalade osakonnast. Meie valisime Mati Kalapoe laiast kalaletist enda retseptiga ilmselt kõige parimini haakuvama – kuumsuitsulõhe.
Kuumsuitsutatud kalade puhul peab M.V.Wool oluliseks toote hõrku maitset, kuldset värvust ja õrna pehmet konsistentsi. Selleks kasutatakse kalade suitsutamisel firmas juba aastaid vaid pöögipuru. Lisaks toote atraktiivsele välimusele tagab pöögipuru kasutamine lubatud normatiividest oluliselt madalama bensapüreenisisalduse protsendi tootes ja ühes sellega ka toote tervislikkuse.
Alustasime snäkkide tegemist munade keetmise ning majoneesi-sinepi kastme valmistamisega. Maheda majoneesikastme saate, kui arvestate kogustega 1/4 Dijoni sinepit, 3/4 majoneesi ning teelusikatäis sidrunimahla. Lisada võite soovi järgi soola ning pipart.
Serveerida soovitame asetades suitsukalatükid poolikule munale ning seejärel peale sinepikaste. Kõige tippu sobib ideaalselt till ja veidike kalamarja.
Koostisained
- MVWooli kuumsuitsulõhe
- 3 M suuruses muna
- 1/4 Dijoni sinepit
- 3/4 majoneesi
- tl sidrunimahla
- Sool
- Pipar
- Till
- Kalamari
Valmistamisõpetus
- Keeda 3 M suuruses muna 8-10 minutit.
- Majoneesikastme tegemiseks sega kokku 1/4 Dijoni sinepit, 3/4 majoneesi ning tl sidrunimahla.
- Lase munal jahtuda ja lõika munad keskelt pooleks.
- Aseta suitsukalatükid poolikule munale ning lisa peale sinepikaste.
- Kaunistuseks sobib peale till või kalamari.
Vaata veel suupiste retsepti siit!