Lihapalli Retseptisahtel

Valmistamisaeg: 15 min

Küpsetamise aeg: 0 min

Kokku kuluv aeg: 15 min

Aeg-ajalt satub meile ühel või teisel põhjusel külla ka väiksemaid mudilasi, kellel teadupoolest söögi osas omad eelistused. Üks üsna lollikindel variant on pakkuda lastele lihapalle. Seekord otsustasime seda teha pisut leidlikumalt!

Ühed meie lemmik-lihapallid on Ampsiku omad. Nende maitse on pisut mahedam (vähem soola?) kui tavalistel lihapallidel ning lihasisaldus on ka üle keskmise kõrgem (üle 70% broileri rinnafileed). Nii et paistab, et tegemist on üsna tervisliku valikuga ja ka lastele paistavad nad meeldivat.

Sellegi poolest lasime oma loovuse käiku ning serveerisime lihapalle kevadiselt rõõmsa sajajalgsena – jalad valmisid paprikaviiludest, suu ja silmad nelgiteradest, kaunistuseks sai iga pallike selga törtsu ketšupit. Laste seas tekitas see igatahes elevust ja hea oli, et pildid veel enne nende saabumist tehtud saime! 🙂

Loomingulist kokkamist!

Lihapalli retsept

Koostisained

  • Pakk lihapalle
  • Paprikat
  • Salatirohelist
  • Kirsstomateid
  • Nelgiterasid
  • Ketšupit
  • Serveerimiseks dipikastet

Valmistamisõpetus lihapalli-sajajalgne

  1. Küpseta lihapalle ahjus/pannil 10-15 minutit, kuni lihapallid on pealt kergelt krõbedad.
  2. Lõika paprika viiludeks.
  3. Aeg serveerida – säti lihapallid taldrikule ritta ning laota kummalegi küljele parikaribasid; meisterda nelgiteradest lihapalliloomale nägu; lisa igale lihapallile törts ketšupit. Taldriku servadesse võid asetada salatirohelist ja muid viilutatud juurvilju, mida on mõnus dipikastmesse torgata. Meie valisime sajajalgse seltsilisteks kirsstomatid, et taldrik rõõmsavärvilisem saaks.
  4. Serveeri dipikastmega.

Märkmed

  1. Usinamad võivad lihapallid meisterdada ka ise. Retsepti leiad siit: https://retseptisahtel.ee/rootsiparased-lihapallid/#more-493
  2. PS. Kutsu ka lapsed lihapalle veeretama – oma näputöö maitseb ikka paremini! 🙂

JÄTA OMA VASTUS

Please enter your comment!
Please enter your name here