lõhesuupisted

Valmistamisaeg: 10 min

Küpsetamise aeg: 8 min

Kokku kuluv aeg: 20 min

 

Koostisained

  • 170 g sushiriisi
  • 500 ml vett
  • 0,5 tl soola
  • 2 spl riisiäädikat
  • 20 g suhkrut
  • õli praadimiseks
  • 225g lõhet
  • 2 spl kerget majoneesi
  • 2 tl laimimahla
  • 1 tl sojakastet
  • 1 tl wasabi pulbrit
  • seesamiseemneid serveerimiseks

Valmistamisõpetus

  1. Pese riis enne keetmist korralikult läbi ja vala 500 ml keevasse vette .
  2. Riis on valmis kui muutub pehmeks ja on kogu vedeliku sisse imanud. Lisa sool, riisiäädikas, suhkur ja sega läbi.
  3. Lase riisil täielikult jahtuda ja vormi seejärel kas 4 kandilist või ümmargust 1-1,5 cm paksusest riisikooki.
  4. Prae kuni riis on mõlemalt poolt mõnusalt krõbe.
  5. Tükelda lõhe kuubikuteks ja prae läbi.
  6. Sega majonees, laimimahl ja wasabipasta omavahel ja lisa lõhekuubikud.
  7. Tõsta lõhesegu riisikoogile ja kaunista seesamiseemnetega.

lõhesuupisted

Lõhesuupisted

Loomulikult valmistame Retseptisahtliga alati ka mõne suupistetoidu. Viimati kokates oli selleks lõhesuupisted riisiga. Maitselt on lõhesuupisted üsnagi sarnased sushile – ka riis mida kasutasime, on sushiriis.

Maitsete poolest on lõhesuupised pigem Aasia toitude hulka kuuluv roog, mis, nagu juba mainutud, meenutab sushit ja sushi on kõigile teadaolevalt pärit Jaapanist.

lõhesuupisted

Suupistete puhul, iseäranis üritustel, on väga oluline serveering. Kuigi lõheampsud riisiga näevad juba isuäratavad välja, on siiski tarvis „Vau!“ efekti saavutamiseks leida ka pilkupüüdev serveerimisalus. Serveerimisaluse leiad kindlasti Apelsini kodu- ja köögitarvete poe laiast valikust. Meie kasutasime rustikaalse stiiliga kivialust. Vaata tooteid e-poest või külasta füüsilisi kauplusi Tallinnas (Rocca al Mare keskus, Ülemiste keskus, Kristiine keskus), Tartus (Lõunakeskus) või Rakveres (Vaala keskus).

lõhesuupisted

Lõheampsud riisiga on üldiselt lihtne roog, mida valmistada. Kõige trikikam on keeta riis õige viskoossusega, et hakkaks kokku, aga ei oleks liiga pudrune. Valmista, serveeri kaunilt ja naudi!

JÄTA OMA VASTUS

Please enter your comment!
Please enter your name here