Valmistamisaeg: 10 min
Küpsetamise aeg: 0 min
Kokku kuluv aeg: 25 min
Koostisained
- 16 datlit
- 80-100 g pekaani või india pähkleid
- 200 g tumedat šokolaadi
- Näpuotsaga soolahelbeid
Valmistamisõpetus
- Puhasta ja poolita datlid ja aseta küpsetuspaberile kahe kaupa kõrvuti.
- Sulata šokolaad veevannil.
- Aseta igale datlipaarile pähkleid.
- Vala peale sulašokolaad nii, et kogu pind oleks kaetud.
- Raputa peale soolahelbed.
- Hoia jahedas kohas umbes 10-15 minutit.
Datlibatoon
Otsustasime Retseptisahtlis valmistada ise ühe tervislikuma energiabatooni pikemateks päevadeks – valmis datlibatoon! Datlibatoon on ideaalne väike maiustus, mis pikemaks päevaks energiat andva vahepalana kaasa võtta ning mida on superlihtne valmistada.
Datlibatoon valmis kodu- ja köögitarvete poest Apelsin ostetud ahjuplaadile. Kvaliteetsel ahjuplaadil on küpsetamine lausa lust!
Apelsinist leiad laia valiku erinevaid ja kvaliteetseid ahjuplaate. Koogivormid leiad Apelsini mugavast e-poest ning füüsilistest poodidest Tallinnas (Rocca al Mare keskus, Ülemiste keskus, Kristiine keskus), Tartus (Lõunakeskus) ja Rakveres (Vaala keskus).
Datlibatoon on täpselt ideaalne energiat andev vahepala, mida süüa näiteks enne või pärast trenni, et energiat jaguks pikemaks. Tänu pähklitele ja datlitele ei paku datlibatoon ainult suhkrulaksu, vaid ka reaalselt täidab kõhtu.