Šašlõkk

Valmistamisaeg: 10 min

Küpsetamise aeg: 25 min

Kokku kuluv aeg: 35 min

Koostisained

  • Kikase Broileri šašlõkk
  • Kurk
  • Punane sibul
  • Hapukoor
  • Sool
  • Pipar
  • Tomat

Valmistamisõpetus

  1. Küpseta Kikase Broileri šašlõkk grillil või ahjus 20-25 minutit.
  2. Haki pood Apelsini lõikuriga kurk ja punane sibul.
  3. Valmista salat hapukoorega.
  4. Maitsesta soola ja pipraga.

Šašlõkk

Mahlane broileri šašlõkk kooresalatiga

Hei-hei sõbrad! Nii ilusate ja soojade suviste ilma puhul tahaks kohe eriti rõõmsalt kõiki välja grillima kutsuda! Möödunud grillipidu andis nii palju positiivseid emotsioone, et tahaks kohe uuesti sellise mõnusa olemise korraldada. Päris pidu alati korraldama ei pea, aga niisama mõnusa söögi väljas võib ju ikka teha. Kuidas oleks šašlõkk värske (koore) salatiga? Minu arust alati kindel võitja!

Oma armsa Retseptisahtli pundiga otsustasime proovida Eesti Grilliliidu poolt aasta 2015 šašlõkiks valitud Kikase Broileri šašlõkki. See on eriti mahlane ja ideealselt klassikalne borilerilihast valmistatud šašlõkk. See on nii lihtne, aga samas nii hea, et väärib igati oma tiitli nime! Broileri šašlõkk sobib ka ahjus küpsetamiseks. Kes soovib toekamat lõuna- või õhtusööki, siis sinna juurde sobib keeta ka tatart või riisi. Eriti hästi kujutan ette sinna kõrvale kollast sidruniriisi või hoopis metsikut riisi läätsedega.. mmm!

Salati tegemisel oli meil seekord üks väike nipp. Nimelt, kasutasime spetsiaalset salativiilutajat. Taas külastades meie ühte lemmikpoodi Apelsini, leidsime me sealt palju kasulikke ja häid köögitarvikuid, millega lihtsustada kokkamist. Vahel on lihtsalt see hakkimine nii tüütu ja eriti siis, kui on veel kiire ka! Selliseid tarvikuid saab kasutada ka toitude kaunistamisel ära, näiteks teha porgandist või kurgist spiraale. Tegime pilti kõikidest nendest tarvikutest, mis me endale soetasime. Selle suurema salatviilutajaga saime väga kiirelt salatimaterjali hakitud ning üle jäi vaid lisada koor ja maitsestada. Samal ajal, kui salat saab hakitud ja maitsestatud, saab ka šašlõkk valmis ja ei saa küll öelda, et grillimine oleks tüütu ja pikk ettevõtmine 😉

Šašlõki ja salati serveerisime Gastrolingi huvitaval mustal taldrikul. Huvitavaks teeb taldriku see, et taldrik ulatub maha ainult taldriku otsades ja muidu on taldrik õhus.

JÄTA OMA VASTUS

Please enter your comment!
Please enter your name here