makroonid

Valmistamisaeg: 1 h

Küpsetamise aeg: 15 min

Kokku kuluv aeg: 1 h 15 min

Koostisained

  • 80 g sõelutud mandlijahu
  • 130 g sõelutud tuhksuhkrut
  • 2 munavalget
  • 30 g peensuhkrut
  • 2 tl looduslikku toiduvärvi

Täidise koostisained

  • 60 g toasooja võid
  • 75 g tuhksuhkrut
  • 2-3 spl mahla (näiteks: vaarika, mustsõstra, kirisi, laimi või sidruni). Meie tegime sidrunimahlaga.
  • Teine variant: Kui soovid vanilje täidist, siis mahla asemel 2 spl piima ja pool tl vaniljesuhkrut.

Valmistamisõpetus

  1. Sõelu kokku mandlijahu, tuhksuhkur ja looduslik toiduvärv.
  2. Eraldi kausis vahusta munavalge ja peensuhkur tugevaks vahuks, et moodustuvad tipud. Samas mitte nii tugevaks vahuks nagu näiteks Palvlova tordipõhi.
  3. Sega kuivained ettevaatlikult munavahuga kuni kõik on segunenud.
  4. Tordipritsist doseeri vajalik kogus silikoonist makroonimatile ja jäta õhu kätte kuivama umbes 30 minutiks (kell pane käima peale viimase makrooni plaadi peale panemist).
  5. Kuumuta ahi umbes 150 kraadini ja küpseta makroone 15 minutit.
  6. Esimesel korral jälgi läbi ahjuakna makroonide värvi, kui hakkab pruunistama siis võta makroonid ahjust välja jahtuma.
  7. Küpsemise ajal ära ahjuust ava!
  8. Täidise tegemiseks vahusta toasoe või ja tuhksuhkur.
  9. Seejärel lisa vähehaaval enda maitse järgi valitud mahla.
  10. Ühtlane kreem tõsta tordipritsi ja kata üks makrooni pool ja teine pool vajuta ettevaatlikult vastu.
  11. Kui kreem on makrooni vahele saadud, siis võib panna karpi ja külmkappi või süüa kohe. Meie arust olid makroonid järgmisel päeval paremad, aga eks igaüks otsustab, kuidas talle maitseb 🙂

makroonid

Makroonid

Sõbrapäev on kohe-kohe siin ning mida paremat oleks sel puhul magustoiduks lauale panna, kui ühed prantsusepärased makroonid. Huvitava faktina väärib mainimist, et pärit on makroonid tegelikult hoopis saapamaalt. Nimelt leidis prantsuse kuningas Henry II sealt omale kuninganna, kes oma kokad koos nende teadmistega Itaalia maiustest kaasavarana ühes uude elamisse viis ja sedasi need Prantsusmaal ka populaarseks said.

makroonid

Meie proovisime neid täitsa esmakordselt teha ja suure tagasihoidlikusega tuleb tõdeda, et saime väga hästi hakkama. Nipp peitub selles, et tuleb retsepti väga täpselt järgida.

makroonid

Selleks, et oma tööd lihtsustada ja makroonid ilusa ning ühtlase kujuga välja tuleksid, leidsime omale poest Apelsin ühe kasuliku makroonimati. Kui tainas valmis, tuleb see lihtsalt matil olevate rõngaste vahele pigistada (matil olevad rõngad aitavad makroonid ühe suurused teha) ja seejärel matt ahju panna. Esimestel katsetustel soovitan küpsemisaja lõppedes ahju kiigata, sest tegu on kuninglikult kapriisse magustoiduga, mis nõuab üsna suurt täpsust, et ei tekiks pruunistunud servi või pragunemist.

makroonid

Lase neil jahtuda ja pane poolte vahele täidis ning suru need õrnalt kokku. Kui ilus magustoit on valmis, võid neid pakkuda kallimale või teha sõpradele üks armas kink. Isetehtud makroonid ei valmista kellelegi pettumust. Veel parem – kui su sõprade hulgas on kokkamishuvilisi võid neile ka aluse kinkida, järgmisel korral teevad äkki nemad sinu suu magusaks.

makroonid

JÄTA OMA VASTUS

Please enter your comment!
Please enter your name here