Valmistamisaeg: 15 min
Küpsetamise aeg: 15 min
Kokku kuluv aeg: 30 min
Koostisained
4-le
- 2 x 300g karpi M.V. Wool mango kastmes lõhe
- 200g jääsalatit
- 1 keskmine küps värske mango (sobib ka konserveeritud)
- 100g kirsstomatit
- 1 väiksem tšillipipar
- 1 keskmine avokaado
- 1 suurema laimi mahl
- 3 spl ekstra neitsiõli
- Soola, pipart
Valmistamisõpetus
- Küpseta kala vastavalt pakendil olevale soovitusele kas grillil või ahjus
- Pese ja puhasta ning viiluta salatikomponendid
- Eemalda tšillipipra seemned ja haki peeneks – juhul kui soovid tulisemat, jäta seemned alles
- Sega õli ja laimimahl, lisa sool ja veidi musta pipart ning tükeldatud tšilli pipar
- Vala vinegrett salatile ja sega.
Mango kastmes lõhe mango salatiga
Kuna grill oli aetud juba tuliseks, siis ei saa ühe roaga piirduda. Retseptisahtli kokad valmistasid mitte üks, vaid kaks kalarooga. Seekord astus rambivalgusesse mango kastmes lõhe. Mango tekstuur ja mahlaselt magus maitse komplimenteerivad lõhe omapäraseid omadusi, mis teevad sellest roast ülimalt mõnusa ja suvise õhtusöögi. Lisaks sellele, et see roog maitseb imehästi, on seda valmistada vägagi lihtne. Tuleb ainult lõhe valmis küpsetada ja salat kokku keerata ning voilà, ükski grillpeo külaline ei suuda panna kahvlit käest.
Tõenäoliselt pärineb mango Lõuna-Aasiast, täpsemalt Indiast ja Bangladeshist. Puuvilja hakati Indias kasvatama umbes 4000 aastat tagasi, kuna India ja Bangladesh olid mõlemad ühendatud Siiditeega, siis levis see mahlane ja maitsev puuvili küllaltki ruttu üle kogu maailma. Arvatakse, et see eksootiline puuvili jõudis Lähis-Itta ja Aafrikasse umbes 4. sajandil pKr ning hiljem ka Austraaliasse ja Ameerikasse. Mangot peetakse üheks maailma populaarseimaks puuviljaks. See on tuntud oma rikkaliku maitse, magususe ja meeldiva aroomi poolest. Tegemist on tõelise superstaariga, sest mangot saab kasutada nii smuutides, salatites, kastmetes kui ka magustoitudes, see nimekiri on lõputu. Mangol on isegi traditsiooniline tähtsus. Näiteks Indias peetakse seda armastuse, viljakuse ja hea õnne sümboliks.
M.V. Wooli mango kastmes lõhe lööb pahviks iga inimese, kes seda proovib. M.V. Wool on tegutsenud juba 35 aastat ning nende teadmisi kalast ja selle valmistamisest tuleb võtta tõsiselt. Lisaks heale maitsele on sellel tootel veel üks omadus – kasutajamugavus. Toote ümbert tuleb eemaldada pakend ja kile ning sellega ettevalmistamine piirdub, sest lõhe asub mugavas fooliumkarbis, mille võib lihtsalt grillile või ahju visata. Antud toode sobib absoluutselt igaks olukorraks, olgu see pidulik sündmus, tavaline õhtusöök või lihtsalt energiaressurs enne suuremat pingutust. M.V. Wool teab, mis on hea.
Lõhe ja mango on mõlemad väga tervislikud ja vitamiinirikkad, lõhe söömine parandab inimese südametööd ja ergutab ajutegevust. Mango on omakorda rikas C-vitamiini, A-vitamiini, kiudainete ja antioksüdantide poolest. Mõlemad koostisosad sobituvad imeliselt ühte hästi planeeritud toitumiskavasse, seetõttu soovitame rooga kõikidele spordihuvilistele ja fitness eluviisi harrastajatele.