vrapp

Valmistamisaeg: 15 min

Küpsetamise aeg: 30 min

Kokku kuluv aeg: 45 min

 

Koostisained

  • 1 pakk Härmavilja Kullakesed friikartuleid
  • 1 pakk tortilla vrappe
  • 1 keskmine paprika
  • 100g punast kapsast
  • 100-150g kanafileed
  • 4 spl maitsestamata kreeka jogurtit
  • 1 spl kerget majoneesi
  • 1 -2 spl ketšupit
  • sool, pipar
  • maitserohelist

Valmistamisõpetus

  1. Kuumuta ahi 220-225℃ grillfunktsioonil.
  2. Vala Kullakesed ahjupannile ja küpseta umbes 15-20 min v kuni kuldkollased ja krõbedad. NB! Õli pole vaja lisada!
  3. Puhasta ja viiluta õhukesed köögiviljaribad.
  4. Sega kokku kastmekomponendid ja maitsesta soovi korral soola ja pipraga.
  5. Kui friikartulid on valmis, võta need välja ja pane tortillad paariks minutiks asemele.
  6. Pane igasse wrappi soovitud köögivilju ja kullakese kartuleid, lisa kaste ja maitseroheline.

vrapp

Vrapp friikartulitega

Iga inimene, kes on vähegi kokanud, võib öelda, et kokkamine maandab stressi ja tekitab hea meeleolu. Eriti kui kõik kukub hästi välja ja pere on rahul. Jätame välja olukorrad, kus tuleb kokata suurele seltskonnale, need on kindlasti stressirohked. Üldiselt on kokkamine teraapiline tegevus, keskendudes toiduvalmistamisele saab vähendada ärevust ja parandada meeleolu. Retseptisahtli kokad teavad seda ja otsustasid, et alati ei pea valmistama Michelini tärni väärilist pearooga, vaid piisab lihtsast mõttest ja protsessist, et saavutada imeline tulemus. Nii otsustati valmistada vrapp friikartulitega, mis on kindlasti iga jõmpsika lemmik.

vrapp

Imeline on mõelda, et nii lihtsa toidu nagu vrapi ajalugu ulatub tuhandete aastate taha ja pärineb mitmest erinevast kultuurist. Iga kultuur on kohandanud vrapi endale sobivaks, aga üldine mõte ja ülesehitus on sama, kus täidiseks olevad koostisosad mähitakse tainasse või leiba. Näiteks on laialt levinud burritod, mis pärinevad Mehhikost. Burritosid valmistatakse nisujahust tortillast, mille sees on oad, liha, riis, köögiviljad, guacamole ja juust. Kõige tuntum vrapp on arvatavasti Araabia shawarma, mis on identne Türgist pärineva döner kebabiga. Mõlemad valmistatakse kanast, lambast või veiselihast ja maitsestatakse erinevate vürtsidega ning grillitakse vertikaalses rösteris. Seejärel mähitakse lihatükid pita leiva sisse ning serveeritakse erinevate köögiviljade ja kastmetega. Vähem tuntud vrapp on India kathi rull, mida valmistatakse röstitud tainast, mille sees on täidised nagu grillitud liha, köögiviljad ja erinevad kastmed. Vrapp on aja jooksul levinud üle kogu maailma ning seda on kohandatud vastavalt kohalikele maitsetele ja eelistustele.

vrapp

Friikartulid vrapi sees võib esialgu tunduda nagu hullumeelsus, aga meie üllatuseks sobib kartuli kuldselt krõbe krõmps ja pehme konsistents imeliselt vrapi sisse. Seetõttu võtsime kasutusele Härmavilja Kullakesed, mis sobivad küpsetamiseks nii ahjus, praepannil või fritüüris. Peale küpsetamist saavutavad friikartulid kuldkollase värvuse ja krõbeda tekstuuri. Kullakesed sobivad võrratult maitsvaks lisandiks erinevatele roogadele.

vrapp

Vrapp friikartulitega on hea üllatus näljasele perele, sest kõikide koostisosade ettevalmistamisel saab vrappe valmistada nii palju, kui on tortillasid. See täidab kõhtu ja maitseb hästi ning valmib kiirelt ja murevabalt. Toidu valmistamine on loominguline protsess, mille ajal saab tunda rõõmu ja väljendada oma isikupära. Tunne kokkamisest rõõmu ja lase oma loomingulisus valla, sest vrapi puhul tuleb järgida oma instinkti, retsept on teisejärguline.

JÄTA OMA VASTUS

Please enter your comment!
Please enter your name here