lõhe

Valmistamisaeg: 15 min

Küpsetamise aeg: 12 h

Kokku kuluv aeg: 12 h 15 min

 

Koostisained

  • 500g lõhe 
  • 100g keedetud peeti
  • 2 spl gini
  • 3 osa soola
  • 1 osa suhkrut
  • 1 osa jahvatatud pipart

Valmistamisõpetus

  1. Puhasta lõhe luudest ja soomustest.
  2. Aseta lõhe sügavamasse nõusse ja nõruta gin supilusikaga kalale.  
  3. Raputa peale sool, suhkur ja pipar, lisa viilutatud keedupeet.
  4. Kata kala, kui on, siis lisa midagi raskuseks peale ja hoia külmikus min 12 tundi.

lõhe

Lõhe peedi-gini marinaadis

Kalasõbrad, see on midagi teile! Retseptisahtli kokad on samuti suured kalafännid, seetõttu valmistasime lõhe peedi-gini marinaadis, mis juba kõlab vastupandamatult. Hõrgutis valmib vägagi lihtsalt ja suurema ettevalmistuseta, ainuke miinus on ooteaeg, sest lõhe peab vähemalt 12 tundi marineerima. Vastasel juhul ei ole tunda kala maitse kõrvalt gini kadakaselt mõrkjat alatooni ning peedi magusat lisanooti. See on midagi, mis lööb teie varasemad teadmised soolalõhest pea peale.

lõhe

Lõhe on üks populaarsemaid kalaliike maailmas ning seda tarbitakse peaaegu igas kultuuris. Lisaks sellele, et see maitseb imeliselt on lõhel väga palju tervislikke omadusi. Näiteks leidub lõhes palju oomega-3-rasvhappeid, mida inimese keha ei suuda ise toota. Oomega-3-rasvhapped on olulised südame tervisele ning aju ja närvisüsteemi funktsioneerimisele. Samuti aitavad rasvhapped alandada kolesterooli taset ja reguleerida vererõhku. Lisaks oomega-3-rasvhapetele on lõhes veel palju olulisi aminohappeid, mis aitavad kaasa lihaste tervisele ja taastumisele. Lisaks sellele sisaldab kala ka palju vitamiine ja mineraalaineid, sealhulgas A-, D- ja B-vitamiine, seleeni ning fosforit. Need toitained aitavad tugevdada immuunsüsteemi, hoida nahka ja juukseid tervena ning säilitada luude tugevust. Soovitatav on tarbida lõhe mitu korda nädalas. Oluline on siiski jälgida, et kala oleks kvaliteetne ja värske, eriti marineerimise puhul, sest kala peab seisma külmkapis vähemalt 12 tundi.

lõhe

Just gin teeb sellest roast midagi imepärast, Retseptisahtli kokad kasutasid oma retseptis Kochi Vergi gini, mis on selle roa jaoks perfektne, sest on eriti tugeva kadaka maitsega. Tavaliselt arvatakse, et gin pärineb Inglismaalt, aga tegelikult leiutati see hoopis Hollandis, 17. sajandil. Kusjuures Briti armee sõdurid kasutasid gini, et võidelda malaaria vastu. Tuleb välja, et peedi-gini marinaad on igati kasulik ja maitsev.

lõhe

Lõhe peedi-gini marinaadis sobib imeliselt röstsaia peale, samuti sobib see absoluutselt igale peolauale, sest selle välimus on glamuurne ja huvitav. Hommiku-, lõuna- või õhtusöök, see maitsev vahepala ei nõua õiget aega ega sündmust. Retseptisahtli kokad rõhutavad, et antud roog on rangelt soovituslik, üllatage ennast ja oma lähedasi selle imelise retseptiga.

 

JÄTA OMA VASTUS

Please enter your comment!
Please enter your name here