Lõhesteik

Valmistamisaeg: 25 min

Küpsetamise aeg: 15 min

Kokku kuluv aeg: 40 min

Koostisained

4-le

  • 2 spl hoisini kastet
  • 2 spl mett
  • 1 spl apelsini mahla
  • soovi korral 1 küüslauguküünt
  • Soola
  • Pipart
  • 1/2 punast kapsast
  • 100-150 g käharkapsast
  • 1 spl õli
  • 1 spl võid
  • 2 spl jõhvikamahla
  • 50 ml punast veini
  • 1/2 apelsini mahla

Valmistamisõpetus

  1. Sega kokku hoisini kaste ja mesi.
  2. Pane ahjuplaadile küpsetuspaber ja tõsta lõhesteigid plaadile.
  3. Pintselda lõhesteigid kastme seguga kokku.
  4. Eelkuumuta ahi 200 kraadini.
  5. Küpseta lõhesteike 10-15 minutit (olenevalt steigi paksusest).
  6. Lõigu punane kapsas õhukesteks viiludeks.
  7. Käharkapsal eemalda puine vars ning tükelda 2×2 cm tükid.
  8. Kuumale pannile pane 1 spl õli ja 1 spl võid ning rösti punast kapsast umbes 5 minutit.
  9. Seejärel lisa jõhvikamahl, punane vein ja apelsini mahl.
  10. Hauta punast kapsast kuni vedelik on peaaegu kadunud.
  11. Seejärel lisa käharkapsas ja kuumuta veel mõni minutit.
  12. Keera pannil kuumus alt ära.
  13. Serveeri lõhesteigid koos kapsaga.

Lõhesteik

Marineeritud lõhesteik punase kapsaga

Nagu te teate, siis novembris oli meil järjekordne Retseptisahtli kokakool. Valmistasime palju erinevaid maitsvaid sööke ning üheks käiguks otsustasime valmistada kala. Kui eelmisel korral tegime soolataignas lõhe, siis sellel korral valmis meil marineeritud lõhesteik, mille juurde tegime ka pannil röstitud punase kapsa.

Meie blogi lugejatele on kindlasti juba tuttav M.V.Wool. See on pereettevõte suure algustähega. Seda hoiab töös lausa pere kolm generatsiooni. Nende kalatooted on alati väga kõrge kvaliteediga ning väga maitsvad. Sellepärast osutuski valituks lõhesteik, mis nende poolt meile ka lahkesti kokkamiseks anti. Kui lõhesteik pani teil juba suu vett jooksma, siis võite sammud kasvõi kohe seada Mati Kalapoodi, sealt leiate lisaks lõhele muudki head ja paremat.

Lõhesteik

Miks lõhe on siis kasulik süüa? Näiteks lõhesteik on kasulik, sest sisaldab rohkelt valku ja vitamiine. Lisaks veel mineraalaineid ja rasvhappeid. Nagu teisedki kalaliigid. Viise, kuidas lõhe valmistada on mitmeid. Meie otsustasime ahjus valmistamise kasuks, sest kokakoolis oli jällegi palju osalejaid ja selle tõttu oli ahjuga ka palju mugavam toimetada. Saab rohkem vähesema ajaga tehtud ja olgem ausad, kellele ei meeldiks siis ahjulõhe.

Lõhesteik on roog, mida on lihtne valmistada ning ka väga lihtne serveerida. Kui kala valmis, siis saavad kõik endale ka kohe sobiva tüki tõsta. Kui terve kala ahju panna, siis pärast on inimestel natuke ebamugav endale tõstmas käia. Lisaks näeb lõhesteik taldrikul ka palju kaunim välja. Kui lõhesteik üksi näeb ikka natuke nukker välja. Sellepärast valmistasime kõrvale ka röstitud punase kapsa. Punane kapsas on üks väga kasulik köögivili ning kogu roog näeb ka palju värvikirevam välja. Proovige ise järele teha ning kirjutage meile, kuidas välja tuli.

Lõhesteik

JÄTA OMA VASTUS

Please enter your comment!
Please enter your name here