kalkunilihapallid

Valmistamisaeg: 5 min

Küpsetamise aeg: 10 min

Kokku kuluv aeg: 15 min

Koostisained

  • Kikase kalkunilihapallid
  • Oad punases kastmes
  • Riivjuustu
  • Natšo krõpsud

Valmistamisõpetus

  1. Vala oad punases kastmes pannile ja lisa kalkunilihapallid.
  2. Raputa peale riivjuustu ja tõsta koos panniga ahju 180 kraadi juures umbes 5-10 minutiks või kuni riivjuust on ära sulanud.
  3. Serveeri lihapallid koos natšo krõpsudega.

kalkunilihapallid

Mehhikopärased kalkunilihapallid

Kalkunilihapallid, tegelikult lihapallid üldiselt on ju üsna universaalne toit – pista neid supi sisse, tee neist kaste, söö paljalt või hoopistükis paku neid sellise mehhikopärase roana nagu mina hiljuti tegin. Roa keskmeks on ülimaitsvad Kikase valikust leitud kalkunilihapallid, millest isu täis saamiseks peab ikka kõvasti pingutama.

kalkunilihapallid

Kuigi rohkem seostatakse kalkuniliha jänkide ja tänupühaga, siis tegelikult alustati kalkunite kodustamist just Mehhikomaal ja seda juba üle 1500 aasta tagasi. Loomulikult oli neil ka muu eesmärk kui lihtsalt toiduks saamine – kasutati ju linnusulgi dekoratsioonidena ning vibunoolte stabiliseerimiseks ja olgem ausad, väga meeltlahutav on neid kalkuneid ka lihtsalt toimetades vaadata. Pullid linnud ju teised. Kuid põhiliselt oli nende saatus ikkagi ühel või teisel moel söögiks saada. Mehhiko rahvusroogade seas on ka palju kalkunil põhinevaid toite ning võttes arvesse, et vanad asteegid nõnda ammu juba kalkuneid oma toidulaual kasutasid võikski kalkuniliha hakata pigem Mehhiko rahvusköögi osaks.

kalkunilihapallid

Minu eesmärk seda toitu tehes ei olnud midagi enamat, kui lihtsalt proovida midagi uut mida ka sõpradega jagada saaks. Justament seepärast ongi need kikase kalkunilihapallid nii head, sest noh, kellele ei meeldi lihapallid? Kehale kerge linnuliha, mida ka suveks valmistuvad inimesed kõige täiega nautida saavad ja seda kõike Kikase hea maitse järgi. Mehhikopärase hõngu saamiseks tegin mõnusalt tomatise kastme ja loomulikult kattis neid maitsvaid lihapalle ka juust. Selleks, et ühe toidu mehhikopärasus veel enam esile tuua peavad seal juures olema kindlasti ka natšo krõpsud, nii on ka siin – natšode abil kanna see isuäratav suutäis endani ja pista kõige täiega nahka.

Nüüd jääb üle vaid saata välja kutsed sellele Mehhiko teemapeole mille sa lihtsalt pead tegema, samuti otsi välja need margaritaklaasid, mis kapis juba pikalt oma aega oodanud on ja pea meeles, et lauda kataksid natšod ja mõnusalt mehhikopärased kalkunilihapallid.

JÄTA OMA VASTUS

Please enter your comment!
Please enter your name here