Valmistamisaeg: 15 min
Küpsetamise aeg: 25 min
Kokku kuluv aeg: 40 min
Koostisained
- Kikase Kalkunifileed
- Halloumi juustu
- Mett
- Sidrunit
- Spinatit
- Pirni
- Kirsstomateid
Valmistamisõpetus
- Lõika Kikase Kalkunifileest ja halloumi juustust parajad tükid ja aseta ahjuplaadile.
- Pigista kaussi sidruni mahla ja lisa mett ning sega.
- Vala sidruni-mee kastmega kalkunifilee ja halloumi juustud üle.
- Tõsta ahju küpsema 200 kraadi juures umbes 25 minutiks.
- Võta kauss ja lisa sinna spinat, viilutatud pirn ja poolitatud kirsstomatid.
- Serveeri kalkunifilee, halloumi juust ja salat ning riivi peale sidrunikoort.
Mesine kalkunifilee halloumi juustuga
Sagedasemad retseptisahtli lugejad on kindlasti märganud, et kalkunifilee on meile päris hästi maitsma hakanud ja mis seal imestada, kerge ning tervislik liha mida on lihtne teha, eriti veel kui valida ahjuvalmis Kikase Kalkunifilee – isegi maitsestamise vaev on eest hästi ära tehtud.
Selleks, et linnuliha end taldikul üksikuna ei tunneks, küpsetasin kõrvale üht erilist tüüpi juustu – halloumit.
Nagu nimest võib aimata, on tegu vägagi Vahemereäärse delikatessiga, mida küproslased enda looduks nimetavad. Oma hea säilivuse ja valgurikkuse tõttu oli see juba 1500 aastat tagasi sealsete põllumeeste seas nii tähtsal kohal, et terved külad said kokku ainuüksi selleks, et üheskoos suuri koguseid head juustu toota. Tänapäeval on halloumil kombeks lisaks suurepäraste maitseelamuste pakkumisele ka rahvusvahelisi tülisi põhjustada, sest türklased on seda meelt, et halloumi on just nende kingitus maailmale ja see juba ütleb juustu maitse kohta palju – kui konfliktiohu tekitamine pole ühe hea juustu tunnuseks, siis mina ei tea mis on.
Selleks, et kalkunifilee ja halloumi maitse veel erilisemaks teha, segasin kokku mõnusa mee ja sidruni kastme. Laotasin liha ning juustu ahjuplaadile ning valasin kõik kastmega üle, ükski tükk ei jäänud ilma. Seni kuni need ahjus oma aega ootasid tegin valmis ühe kerge pirnisalati ehk segasin suupärased tomati- ja pirnilõigud ühte kaussi kokku spinatiga. Pärast kalkunifilee ja juustu küpsemist jäigi vaid üle need taldrikule tõsta, seltsiks see mahlane pirnisalat. Kõige peale riivisin ka sidrunikoort, et täiustada mõrudusega seda meekastet.
Kerge eine, mis pole mitte ainult väga toitev vaid ka tervislik ja tänu Kikase ahjuvalmis kalkunifileele on seda ka tohutult lihtne teha. Proovi julgelt killukest Vahemereäärset maitset tärkavasse kevadesse!