Verivorstid

Aasta jõudis vaevalt käima minna, kui juba oleme ringiga tagasi jõulupühades. Küllap on kõigile tuttavad jõulueelsed kaubast lookas poeriiulid, kus teinekord valikud “mida seekord jõululauale panna?” või “mida viia külakostiks?” võtavad eriliselt kaua aega. Praeguses olukorras langeb ilmselt teine küsimus päevakorrast, kuid kodune jõululaud lähikondlaste seas on vaja katta ju ikka! Siinkohal tulid kokku Retseptisahtli sõbrad, kes aitavad välja valida sinu jõululauale sobivaimad verivorstid.

Nõo Lihavürstil on väga rikkalik valik erisuguste lisandite ja kujuga verivorste, mille seast oli üpris raske kahte konkreetset välja valida. Nõo särtsakad verivorstid lambasooles kõlasid nii isuäratavalt, et alustasime testimist just nendest. Odratangused naturaalses lambasooles piklikud vorstid peaksid hästi meeldima neile, kes eelistavad vürtsikamaid maitseid. Minu (retseptisahtli kokk Margit) arvates ajavad need konsistentsilt pehmed vorstid suu mahedalt õhetama ja seda on mulle täiesti piisavalt, samas vähe suurematele vürtsisõpradele jääb särtsu võib-olla veidi väheks.

verivorstid

Nõo uued Fitlap verivorstid kanalihaga on kujult pisemad ja maitsevad mõnusalt tummiselt. Asjaolu, et tegemist on kanalihast valminud verivorstidega, mõjub testgrupile esiti positiivse üllatusena, kuigi kana maitset on tunda küll. Muuhulgas võib järelmaitses tajuda salaamit meenutavat mekki ning särtsakatele verivorstidele sarnast vürtsikust. Tegemist on hea kerge suutäiega – niisiis kui võtsid kaalujälgimise lubaduse juba enne uut aastat vastu, siis Fitlap verivorstid on selleks ideaalsed! Kusjuures Nõo on teinud tänavu oma pakendites uuendusi, mida vaikselt juba poes näha saab ja kohtab ka Fitlap toodete puhul. Minu arvates näeb väga värskendav välja!

verivorstid

Järgmiseks testisime Maks & Mooritsa verivorste sarjast Maitselt Mahe, mis on turul olnud juba üle 20 aasta ja kujunenud rahva suureks lemmikuks. Nende sortimendis kohtab samuti mitmekülgset verivorstivalikut. Sobivad neile, kes soovivad lühikesel verivorstihooajal minna kindla peale välja ning eelistavad klassikalisi maitseid. Maks & Mooritsa Maitselt Mahedad verivorstid peekoniga maitsevad nagu vanaema tehtud traditsioonilised ja lihtsad verivorstid. Parajalt pirakad vorstid säilitavad tänu oma suurusele mõnusa mahlakuse ning annavad tekstuurile pehmust. Sisult on need kohevad ja meeldivalt suurte tangutükkidega. Peekon lisab eripära ja loob verivorstidega eriliselt maitseka koosluse.

verivorstid

Tooma verivorstide sari on end samuti turul juba mitu head aastat tõestanud ja kujunenud hinnatud hitiks. Tooma verivorstikesed lambasooles kuuluvad seevastu peenikeste verivorstide kategooriasse. Maitselt on need samuti pigem klassikalised ja neutraalsed. Retseptisahtli stilist Maiken, kes muidu väga verivorsti ei fänna, sõi tuttavalt maitsvaid Tooma verivorste hea meelega. “Traditsioonilise verivorsti maitse meenutab mulle jõule!” tõdeb ta.

verivorstid

Rannarootsi verivorstide valik on küll eelnevate kõrval veidi kitsam, ent sealtki leiab põnevaid uudseid maitseid. Muuhulgas on mõeldud ka gluteenitalumatutele verivorstisõpradele. Rannarootsi Maarahva verivorstirõngas on kujult ebatavaliselt jäme, kuid muidu nagu verivorst ikka! Suurus on isegi teatavaks eeliseks, andes võimaluse vorst välispidiselt krõbedaks küpsetada, seejuures kuivatamata liialt sisu ning jättes alles vorsti mahlakuse. Õiged suitsuse ja tummise mekiga süldilihast vorstid on üheks talupojalikult korralikuks suutäieks. Meespere kindlasti rõõmustab, aga söönuks saab terve pere!

verivorstid

Rannarootsi valikust leiame liharohked EHE tootesarja peened verivorstid lambasooles. Rannarootsi EHE on lisaks kõrgele lihasisaldusele ehe ka maitse
poolest. Rannarootsi verivorstide suurim erinevus peitubki selle delikaatses ja mahedas maitses, mis samas ei domineeri liialt ja sobitub väga hästi rikkalikule jõululauale teiste toiduainete kõrval. Erilise tähelepanu pälvib nende vorstide krõbedus, millele lisab omakorda kontrasti mahlakas sisemus.

verivorstid

Niisiis, nüüd on valik Sinu! Sõltuvalt soovist võid verivorste nii pannil praadida kui ka ahjus küpsetada. Peenikesi verivorste annab edukalt valmistada grillil. Serveerimiseks sobib ideaalselt kõrvale kodumaine pohlamoos ja Voilà! jõulune söögiorgia võib alata!

verivorstid

JÄTA OMA VASTUS

Please enter your comment!
Please enter your name here